Szombaton a Szentest fogadják rangadón

2023.10.18. 18:59

Önbizalmat meríthet a Szeged a Szolnok elleni kétkapuzásból – GALÉRIA

Egy Szolnok elleni kétkapuzással készült a Csongrád-Csanád vármegyei el Clásicóra a Zue.hu Szegedi VE. A főpróba remekül sikerült, a nemzetközi kupaporondon érdekelt ellenfél csak 11–10-re nyert az utolsó pillanatig nyílt találkozón.

Becsei Dávid

Kürti Dominikék 4–0-s hátrányból játszottak szoros meccset a Szolnokkal a Tiszavirág Sportuszodában.

Fotó: Karnok Csaba

Az E.ON férfi vízilabda OB I. hetedik fordulójában szombaton 17 órától rendezik meg a vármegyei rangadót a Szegedi VE és a Metalcom Szentes között. Erre gyakorolt szerdán délelőtt a Szolnoki Dózsával a Szeged hazai környezetben. A négy negyed végén az elégedett arcokat hazai oldalon lehetett csak felfedezni, a vendégek 4–0-s kezdés után visszaestek.

– Igyekeztünk minden olyan elemet gyakorolni a Szolnok ellen, amellyel a Szentessel szemben szombaton találkozhatunk – jegyezte meg érdeklődésünkre a felkészülési mérkőzés lefújását követően Kiss Csaba, a szegedi vezetőedzője.

Hozzátette, hogy a vendégek elképesztően erősek fizikálisan, de technikailag és gyorsaságban is kiemelendők. Modern vízilabdát játszanak, a hazai játékosoknak óriási erőket kellett mozgósítani, hogy egy ilyen jó edzőmeccs kerekedjen ki a kétkapuzásból. A lényeg viszont az, hogy önbizalmat meríthetnek a hétvégi rangadóra ebből a teljesítményből. Hat fordulót követően a KSI mellett már csak a szegedi csapatnak nincs pont a neve mellett a tabellán. A Honvéd ellen közel jártak a pontszerzéshez, de nagy különbségű vereséget egyszer sem szenvedtek el.

– Titkon reménykedtünk benne, hogy sikerült egy pontot legalább szerezni ezen a hat mérkőzésen. Sajnos nem sikerült, de még az első meccs előtt beszéltünk arról a fiúkkal az öltözőben, hogy benne van a pakliban a hat vereség. Utána viszont csupa olyan találkozó vár ránk, amelyeken úgy ugorhatunk vízbe, hogy van esélyünk a pontszerzésre – folytatta.

A szegediekkel ellentétben már a Szentes begyűjtött hat pontot, miután a nyáron kissé átalakult a játékoskerete.

– Nagyon sok gondolkodásbéli hibát nem szabad ejteni, mert azt kíméletlenül  megbünteti a Szentes. Nagyon stabilan védekeznek, de a támadóalakulatuk is nagyon kreatív lett. Az érkező játékosokkal sokkal dinamikusabb és pontosabb játékot játszanak, mint az elmúlt években. Erre fel kell készülni, nagy energiát beletenni a védekezésbe, hogy utána hatékonyan támadhassunk. A csapatomtól dinamikus támadásokat várok, nagy sebességen szeretnénk tartani a mérkőzést, mert hazai környezetben mindenképpen be kell gyűjteni az első pontjainkat, remélem ez látszódni fog az első perctől a fiúkon – válaszolta arra a kérdésre Kiss Csaba, hogy mire lehet szüksége ahhoz csapatának, hogy megnyerje a vármegyei rangadót.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában