Szentesen játszott a Dunaújváros

2023.10.04. 20:41

Szépen helytálltak a bajnoki ezüstérmes ellen

Nem fért kétség a Dunaújváros szentesi sikeréhez a MOL női vízilabda OB I. nyitófordulójában, de a nyári edzőváltáson (Mihók Attila magyar társ szövetségi kapitány lett, másodedzője, Vad Lajos követte a poszton) átesett vendégek csak a második negyedben tudták igazán ráerőltetni játékukat a hazai fiatalokra.

Becsei Dávid

Szépen helytállt a fehér sapkás Szentes a Dunaújvárossal szemben.

Fotó: Vidovics Ferenc

Hnatyszyn Kinga révén szentesi találattal indult az első negyed. A vendégek válasza gyorsan jött a magyar válogatott Mahieu révén centerből, majd a vezetést is átvették két perccel később. Jól védekezett a Valdor, így két lőtt és három kapott góllal zárta az első nyolc percet.

A második negyedben 8–3-ra elléptek a dunaújvárosiak a koncentrált támadásaiknak és jó védekezésüknek köszönhetően. A szentesi fiatalok dicséretre méltó játékot mutattak a második félidőben is az előző idény bajnoki ezüstérmese ellen, ugyanis a harmadik és negyedik negyedben sem nőtt a különbség, 12–7-re nyertek a vendégek.

A női vízilabda OB I. második fordulójában rögtön vármegyei rangadót rendeznek, ugyanis szerdán 19 órára a szegediek a Valdor Szentes otthonába látogatnak.

Valdor Szentes–Dunaújváros 7–12 (2–3, 1–5, 2–2, 2–2)
MOL női vízilabda OB I., 1. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Fodor, Bereczki.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Horváth Zs. 1, Dobos, Hnatyszyn 3, Kövér-Kis 1, Boldizsár R. Csere: Varga N. (kapus), Bicskei, Erdélyi, Horváth L., Bíró 1, Tyukász 1, Matajsz J. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Dunaújváros: Maczkó – Jonkl 1, Dobi 2, Mahieu 1, Szabó N. 3, Garda 3, Kardos 2. Csere: Horváth B., Pál R., Somogyvári Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 6/3.
Ötméteresből: -, il. 1/1.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában