A sorozat nyolcaddöntőjében két magyar csapat találkozik

2023.11.23. 08:12

Bajnokok Ligája: van már jó példa

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit rendezik szombaton: a Szegedi TE 14 órától a hazai rivális Zalaegerszeg otthonában lép pályára a minél jobb eredmény érdekében.

Mádi József

Karsai László a sokadik nagy csatájára készül a Zalaegerszeg ellen.

Fotó: Török János

KK Neumark (olasz), Zapresic (horvát), Raindorf (német), Neunkirchen (osztrák), Zerbst (német), Zalaegerszeg, Zadar (horvát), KK Beograd (szerb).

E nyolc csapat közül kaphatott ellenfelet a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntői előtt a Szegedi TE együttese. A továbbjutási esélyeket illetően leginkább a KK Beograd és a hazai rivális, a Zalaegerszeg tűnt olyan párnak, amellyel szemben előzetesen lehetett bízni a nyolc közé jutásban. Nos, ebből a szempontból szerencsés volt a Szeged, hiszen "belehúzott" és a Zalaegerszeget kapta meg. Az első mérkőzést szombat 14 órától rendezik Zalában, míg a visszavágót december 9-én 14 órától Szegeden, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

Ami tehát az esélyeket illeti, mindkét csapat bizakodhat. A zalaiak abban, hogy hazai pályán kezdenek, a Szeged pedig abban, hogy ebben a szezonban egyszer már nyertek az ellenfelük otthonában: még október 21-én a bajnokságban 6:2-re. Azaz jó példa már van arra, hogyan lehet például nyerni Zalában. Jelen esetben még nem is muszáj győzni, mert a párharc két mérkőzésből áll, de azért jobb lenne előnyben várni a szegedi visszavágót.

A Zalaegerszeg az Európa-kupa második, míg a Szegedi TE a világkupa hatodik helyével érte el, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában