Helyi sport

2023.11.19. 17:34

Magabiztos sikereket hozott a vármegyei I. osztály 14. fordulója - FOTÓK

Négy mérkőzés is legalább négygólos különbséget hozott a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály 14. fordulójában: megszakadt a Balástya győzelmi sorozata, tovább robog viszont az SZVSE.

Vajgely Pál

A piros-kék mezes SZVSE az FK 1899 Szeged-SZEOL otthonában sem lassított.

Fotó: Karnok Csaba

Az FK Szeged otthonában sem lassított az SZVSE: a listvezető bő fél óra játék után már négy góllal vezetett a sereghajtó otthonában, és végül hat gólt szerezve zsebelt be újabb három pontot, megnyerve ezzel zsinórban a tizenharmadik mérkőzését. 

Hasonlóan magabiztos sikert aratott a Tiszasziget is, amely a heves esőzéseket követően nem saját pályáján, hanem Újszentivánon fogadta azt a Balástyát, amely a találkozót megelőző négy meccsét egyaránt megnyerte. A szigetiek viszont az elejétől kezdve uralták a meccset, Szilágyi korai gólját követően Prozlik fejesével duplázták meg az előnyüket a szünet előtt. A térfélcsere után Szilágyi egy okos emeléssel végleg eldöntötte a meccset, majd a hajrában még kétszer betalált a Tiszasziget. Bány Tamás csapata biztos a dobogón telel, ám az még kérdéses, hogy annak melyik fokán töltheti a téli szünetet.

Az első félidőben Dovics és Ottlik Máté fejpárbaja után hosszú ideig állt a játék, ám a szünet után megfordította a meccset a Kiskundorozsma a Szentesi Kinizsi ellenében, így a dorozsmaiak a következő, őszi zárófordulóban biztosíthatják be dobogós helyüket, ha legyőzik a Mórahalmot.
A homokháti örökrangadó is sima meccset hozott, a Mórahalom az elejétől fogva irányította a meccset, és már a szünetben négy góllal vezetett, végül pedig könnyed győzelmet aratott az Ásotthalom fölött. 

Szintén meggyőző sikert könyvelhetett el az Algyő, amely a Hódmezővásárhelyi FC II. vendégeként szerzett pontot – nem szakadt meg ezzel a vásárhelyiek rossz sorozata, zsinórban a kilencedik meccsükön is pont nélkül maradtak a vásárhelyi fiatalok.

A forduló leggólgazdagabb meccsét Makón játszották, ahol a helyzeteivel remekül sáfárkodó Bordány 4–1-re is vezetett. A hazaiak ugyan zárkóztak, de későn ébredtek, a Bordány így értékes idegenbeli győzelmet aratott.

A bajnokságból az utolsó teljes forduló következik, majd decemberben egy Balástya–Makó meccset pótolnak.

Vármegyei I. osztály, 14. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II.–Algyő 0–4 (0-3)
Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Kiss Márkó – jól (Gera, Szabó R.).
HFC II.: Jandó – Bánfi (Vastag, a szünetben), Duray, Borbás, Karácsonyi (Marton, 63.), Buzás, Czékus (Török, a szünetben), Bencze, Telek, Kis D. (Tatár, 72.), Kónya (Kovács R., 72.). Edző: Vinnai István.
Algyő: Heckó – Rádi, Kiss R. (Pióker, 24.), Bozóki (Semjényi, 54.), Horváth A., Kardos (Daróczi, 66.), Deák (Kovács M., 57.), Csányi (Ilyés, 63.), Patai, Bogdán, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Patai (12.), Bozóki (37.), Selyem (41.), Pióker (48.).
Jók: Duray, Bencze, ill. Bogdán, Kardos, Patai, Selyem.  
Vinnai István:A múlt heti sokkból felállva az eredményt túlzónak találom. Szerencsés gólokkal az Algyő az első félidőben eldöntötte a meccs sorsát. 
Fülöp Tibor: – Magabiztos győzelmet arattunk, dícséret illeti a srácokat, csapatszinten is jó teljesítményt nyújtottunk.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Ásotthalom 5–0 (4-0)
Mórahalom, 200 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Minda, Kis).
Mórahalom: Weszelovszky – Görbe, Róka (Fenyvesi, 78.), Csizmadia, Holcsik (Csehó, 79.), Pető (Baucic, 79.), Fodor, Mészáros G. (Trója, 61.), Ábrahám, Bokányi, Tajthy (Rádóczi Dán., 71.). Edző: Papp Endre.
Ásotthalom: Mityók – Szabadi, Malatinszki D., Víg (Kukli, 82.), Török, Góra (Malatinszki Á., 52.), Savanya, Király (Trója, 77.), Sándor (Kothencz, a szünetben), Hevesi, Dobák (Szász, 82.). Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Görbe (7.), Tajthy (21., 29.), Bokányi (41.), Trója (72.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Papp Endre: Rangadóhoz méltóan állt bele a meccsbe a csapat, végig kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, további sok sikert az Ásotthalomnak! 
Hevesi Tibor:Az erős szélben mindkét félidőben elveszítettük. Magunkhoz képest gyengén teljesítettünk, úgy látszik, fáradunk a bajnokság végére. Gratulálok a Mórahalomnak!

Makó–DB Futball Bordány SK 3–4 (1-3)
Makó, 100 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Gera, Kiss M.)
Makó: Bohák N. – Molnár D., Fancsali, Vas, Frank, Beke (Megyesi, 64.), Dongó, Rakity (Bohák D., 55.), László (Czebe, 78.), Dancsó, Pataki. Edző: Botlik Róbert.
Bordány: Grund – Arany (Márton, 70.), Márki, Baka, Visnyei (Meszes, 81.), Pióker (Gyuris, 88.), Kis L., Lőrinc, Krizs (Velez, 52.), Kovács P. (Heipl, 95.), Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Frank (34.), Megyesi (68.), Dongó (96.), ill. Visnyei (12., 14.), Pióker (27.), Velez (53.).
Jók: Fancsali, Frank, ill. Visnyei, Kovács D., Kis.  
Botlik Róbert: A tízperces rövidzárlatot nem tudtuk ledolgozni. Sok helyzetet elhibáztunk, gratulálok a Bordánynak!
Nagy Torma Ricsárd: Gratulálok a fiúknak, ma egy fontos, és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Ha ezután is így használjuk ki a helyzeteinket, akkor irány a felsőház!

Tiszasziget–Balástya 5–0 (2-0)
Újszentiván, 100 néző. Vezette: Vörös Gábor – jól (Nagy N., Péter-Szabó).
Tiszasziget: Kiss D. – Szűcs Ta. (Buzsáki, 83.), Papp Á., Nagy A. (Skribek Á., 74.), Szilágyi (Varga Z., 65.), Skribek B. (Szabó D., 74.), Bánfi, Prozlik (Tóth I., 83.), Farkas F., Varga G., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Balástya: Mészáros – Szűcs Ti. (Tóth B. 77.), Bitó, Szádeczky, Mágocsi (Szobácsi, 35.), Bagi (Nagymihály, 77.), Fekete Á. (Gera D., a szünetben), Horváth Cs., Gera L. (Márkus, a szünetben), Vörös, Tóth G. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerzők: Szilágyi (5., 59.), Prozlik (40.), Varga Z. (85.), Szabó D. (89.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Bány Tamás:Köszönjük az Újszentivánnak, hogy egy kiválóan előkészített pályán játszhattunk, köszönjük, Tóth Gábor! Ismételten gratulálok a csapatnak a jó és eredményes játékhoz. 
Szádeczky Zalán: Gratulálok a Tiszaszigetnek, a mai napon jobbak voltak! Egyáltalán nem keseredünk el, van még két mérkőzésünk, szeretnénk a lehető legjobb eredménnyel zárni a félszezont. Továbbra is nagyon büszke vagyok a csapatra, készülünk tovább!

Kiskundorozsma–Szentesi Kinizsi 3–1 (0-1)
Szeged-Kiskundorozsma, 80 néző. Vezette: Barta Norbert István – jól (Csöngető, Kiss D.)
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K., Fekete (Kalapács, a szünetben), Sallai, Ottlik Márk (Simon, 86.), Ottlik Máté (Veszelka, 40.), Fülöp, Lóki, Kis B. (Bodonji, 55.), Bozsó. Edző: Paksi Péter.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Bartucz B. (Rácz D., 64.), Dovics (Orovecz, 43.), Rostás, Bartucz P., Sarusi, Locskai (Mihály, 84.), Péter, Berkó, Piti, Koncz. Edző: Sallai Róbert. 
Gólszerzők: Veszelka (63.), Ottlik Márk (72.), Varga Á. (83.), ill. Rostás (23.).
Jók: Veszelka, Bozsó, Fülöp, Lóki, ill. Rostás, Koncz, Sarusi. 
Paksi Péter:A második félidő alapján megérdemelt győzelmet arattunk.
Sallai Róbert: A mérkőzés egészét tekintve rendben voltunk, szervezetten, jól futballoztunk, sokáig vezettünk is, azonban utolértek bennünket a szokásos hibáink.

FK 1899 Szeged-SZEOL–SZVSE-G-Falc Kft. 0–6 (0-4)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Farkas Tamás Tibor – kiválóan (Tapodi, Szabó R.).
FK Szeged: Kőrösi – Tóth G. (Benkő, a szünetben), Mucsi, Csuka (Frankó, 61.), Giba, Fóris (Hegyesi B., 61.), Tóth A., Cs. Tóth, Magyar, Heredea (Dézsi, 76.), Miklós (Bürgés, 76.). Edző: Dóra János.
SZVSE: Seres – Kormányos (Mészáros, 61.), Fodor, Pócs, Csamangó, Rádai, Beretka (Ábrahám-Fúrús, 67.), Lévai (Oroszi, 67.), Papp Á. (Kelemen V., 73.), Amariutei (Albert, 73.), Baji. Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Beretka (11.), Papp Á. (20., 33.), Amariutei (25., 66.), Kormányos (52.).
Jók: Mucsi, Magyar, ill. mindenki.
Dóra János:Nem sok esélyt adott ma az ellenfelünk, ez az eredményen is meglátszott. Azért láttam biztató jeleket.
Kelemen Balázs:Gratulálok a fiúknak, jó játékkal sikerült győzni.
 

A 15. forduló programja:
Szombat, 13 óra: Szentesi Kinizsi–Balástya, DB Futball Bordány SK–Tiszasziget, M-Perfect Home-Algyő–Makó, SZVSE–Hódmezővásárhelyi FC II., Kiskundorozsma–Mórahalom. Vasárnap, 13 óra: Ásotthalom–FK 1899 Szeged-SZEOL.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában