Szombaton 17 órától: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém

2023.11.09. 15:46

Martins szerint ezen múlhat a Veszprém elleni rangadó

A válogatott szünetről visszatérve rögtön a legfontosabb hazai rangadóval folytatja a bajnokságot az OTP Bank-Pick Szeged. A Telekom Veszprém érkezik szombaton 17 órára (élő: M4 Sport) a Pick Arénába. Hatalmas a szurkolói érdeklődés, a Tisza-parti klub közlése szerint csütörtök kora délutánig már 7314 darab jegy gazdára talált.

Becsei Dávid

Miguel Martins élvezte a válogatott szünetet, de most már csak a Pick Szegedre koncentrál.

Fotó: Karnok Csaba

Tíz év után lépett pályára ismét a magyar férfi kézilabda-válogatott Szegeden. Lengyelországot a Pick Arénában és Békéscsabán is legyőzték Bánhidi Bencéék. Összesen tizennégy Pick Szeged-játékos játszott a válogatott szünet alatt, Miguel Martinsra Portugáliával három edzőmeccs is várt az Európa-bajnoki felkészülés jegyében.

– Jó volt néhány napot együtt tölteni a nemzeti csapatban a társakkal, fontos állomása volt ez a három meccs az Eb-felkészülésünknek. Minden alkalmat ki kell használni, hogy gyakoroljunk a kontinenstornára. Most már viszont csak a Szegedre koncentrálok, mert jön az egyik legfontosabb bajnokink, fogadjuk a Veszprémet. Bízom benne, hogy jól játszunk majd, de a legfontosabb, hogy itthon tartsuk a két pontot, mert nagy valószínűség szerint telt ház előtt játszhatunk – jegyezte meg lapunknak Miguel Martins. A portugál válogatottal Svájcot 29–26-ra, Tunéziát 33–32-re győzték le, Ausztriától viszont 34–27-es vereséget szenvedtek.

A magyar bajnoki rangadó előtt a címvédő Telekom Veszprém áll a tabella élén. Kilenc mérkőzésen maximális, tizennyolc pontot gyűjtöttek, míg a szegediek nyolc meccsen tizenhatot. A Bajnokok Ligájában a veszprémiek legutóbb történelmi sikert arattak, öt góllal nyertek Barcelonában. A B csoportot viszont még így is a katalánok vezetik jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

– Minimalizálni kell a labdaeladásainkat, minél jobban visszarendeződni támadásból védekezésbe, mert rendkívül gyorsan játszik a Veszprém, és a jó kapusteljesítmény – válaszolta arra a kérdésre, hogy mi lehet a szegedi győzelem kulcsa szombaton este.

Világklasszisok egész sora áll Momir Ilics vezetőedző rendelkezésére a címvédőnél. A legjobbakat figyelembe véve két játékost emelt ki, de végül egy harmadik poszt mellett döntött.

– Hemzsegnek a kulcsjátékosok náluk, de ha mindenképpen ki kell emelni valakit, akkor Remili és Fabregas. Előbbi több pozícióból is gólerős játékra képes, míg utóbbi egy világklasszis hatvanperces játékossá vált Barcelonában. Fabregas támadásban és védekezésben is magas szinten játszik, a leginkább meccset befolyásolónak mégis a kapuspozíciót mondanám – zárta előretekintését Miguel Martins, az OTP Bank-Pick Szeged portugál válogatott irányítója.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában