Csak ráijeszteni tudtak a Pick Szegedre

2023.11.16. 20:39

Mikler “befalazta” a kaput a Peliszter ellen – GALÉRIA

A ötgólos hátrány sem zavarta meg a Peliszter ellen a Pick Szegedet a Pick Arénában. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában a második félidőben Mikler Roland tizenhat védésével izgalmak nélkül győzött 34–26-ra.

Becsei Dávid

Mackovsek egy gólt lőtt, ami viszont ennél fontosabb volt, az a védekezésben nyújtott teljesítménye a második félidő során.

Fotó: Karnok Csaba

Bánhidi Bencére vádli-, Gleb Kalarasra pedig combsérülés miatt nem számíthatott Kárpáti Krisztián. A védelem stabilizálását a szegedi tréner Carlos Molinára bízta, a spanyol játékos először lépett pályára a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged mezében. Rögtön egy jó blokkal mutatkozott be kezdőként, rendezetlen védelemmel szemben viszont Marin Jelinic elhibázta a hazaiak lerohanását.

Enerváltan kezdett támadásban a Szeged, a védelemből pedig szemmel láthatóan hiányzott Bánhidi és Kalaras. A beállók körüli védekezést nem sikerült megoldani az első negyedórában, Pesevszki és Vasziljev is szórta a gólokat. Tizenegy perc játékot követően már 4–9 állt a Pick Aréna eredményjelzőjén, miután a vendégek hálóőre, Urban Lesjak betalált a szegedi üres kapuba. 5–10-nél fura, de érthető módon a vendégek sikeres hétméteresét ünnepelt a hazai B-közép, miután az ítéletvégrehajtó az a Bogdan Radivojevics volt, aki 2019 és 2023 között a kékeket erősítette.

A két irányítós játékkal és Miguel Martins pályára lépésével kezdte el ledolgozni hátrányát a Szeged. A 20. percben a portugál légiós második találatával 13–13-nál eltűnt a különbség a tábláról a vezetést viszont a szünetig nem sikerült átvenniük Bombacéknak, 18–19-cel mehettek pihenőre.

A 35. percig bírta követni a Szegedet a Peliszter. Mikler Roland “befalazta” a kaput, a 37. percben 22–21-nél átvette a vezetést a Pick. A vendégek leblokkoltak támadásban, miközben Bombac “forintos” labdákat osztogatott, a 44. minutumban pedig már 27–21-nél jártak a Tisza-partiak. Mikler egészen elképesztően védett, így az előny a jó befejezésekkel kiegészülve rohamosan nőtt. Az utolsó négy percben két szegedi nevelésű fiatal, Szilágyi és Fekete Gellért is lehetőséget kapott, végül 34–26-ra győzött a Szeged. Szombaton 18 órára az Eger érkezik bajnokira a Pick Arénába.

A Zagreb újabb bravúrt ért el, ugyanis 22–22-es döntetlent játszott otthon a Kielcével. A Szeged viszont győzelmével megelőzte a horvát bajnokot, hét pontot gyűjtve már a továbbjutást jelentő hatodik pozíciót foglalja el az A csoport tabelláján.

OTP Bank-Pick Szeged–Eurofarm Peliszter 34–26 (18–19)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, 3246 néző. Vezette: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldovaiak).
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – SOSTARIC 9/4 Stepancic 1, Molina, Mackovsek 1, Jelinic 4, BOMBAC 2. Csere: MIKLER (kapus), Gaber 5, Frimmel, MARTINS 4, GARCIANDÍA 5, Szita 3, Szilágyi, Fekete G. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Eurofarm Peliszter: Lesjak 1 – Radivojevics 4/2, N. Cehte 3, Tajnik 2, PESEVSZKI 3, Borzas 2, Atanaseivikj 3. Csere: VASZILJEV 5, Atanasijevikij, Kisum 2, Petrovic, Tankoski 1. Vezetőedző: Branislav Angelovszki.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában