Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.11.29. 20:39

Összeomlott támadásban a Pick Szeged Zágrábban

Biztató kezdés után gyakorlatilag összeomlott támadásban az OTP Bank-Pick Szeged Zágrábban. A második félidő derekán a tízgólos különbség sem tűnt sajnos túlzónak, végül a horvát rekordbajnok 30–25-re győzött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 9. fordulójában.

Becsei Dávid

A végén kozmetikázta a különbséget a Szeged Zágrábban, de a pontszerzésre nem volt esélye.

Fotó: Karnok Csaba

Bizakodva várhatták a szegedi szurkolók – közülük nagyjából százan ki is utaztak Zágrábba – a horvát fővárosban a BL-rangadót, hiszen a betegséggel küzdő Frimmelen kívül mindenkire számíthatott Kárpáti Krisztián. Bánhidira és Kalarasra is, bár előbbinek csak néhány perc terhelést adhattak, az orosz védekező specialista viszont már teljesen rendben volt. A hazaiaktól a szegedi meccs – 27–26-ra nyert a Pick – egyik legjobbja, Walaczak hiányzott, míg Srna visszatért, de a vezetőedző, Nenad Sostaric sem lehetett ott a kispadon gerincproblémák miatt.

Imponáló lendülettel kezdte a mérkőzést a Szeged támadásban, míg hátul Imsgard mutatott be egymás után három védést. A 7. percben Sostaric már másodszor talált be a szélről, amivel 4–1-re vezetett a Pick. Kereste a megfelelő összeállítását a horvát rekordbajnok, amelyet sajnos nagyjából tíz perc alatt megtalált. A 11.-ben már 6–6 állt az eredményjelzőn, 7–6-nál pedig először járt előrébb a Zagreb a 13. minutumban.

Nem túlzás állítani, az első játékrész második felére katasztrófa közelivé váltak a szegedi támadások. Bombacék nem találták a réseket a falon, a közbelövések nem sültek, de ziccer és hétméteres is maradt ki Sostaric révén. A 22. percben már 13–8-ra vezettek a horvátok, ez a különbség pedig csak pillanatok erejéig csökkent, a szünetre 17–12-es zágrábi előnnyel vonulhattak a csapatok.

Gyorsan eldőlt a második félidő elején, hogy ezen a mérkőzésen már nem lesz keresnivalója a Szegednek. Elhibázott átlövések, újabb kihagyott büntető, eladott labdák. Az Imsgardot váltó Mikler teljesítményére viszont így sem lehetett panasz, de a 42. percben 22–13 állt a táblán. Bánhidi heteseket harcolt ki, a végén Mackovsek góljaival kozmetikázta a végeredményt a Szeged. Ez mindenképpen pozitívum, hogy nagy hátrányban sem omlott össze a Pick, valamint volt olyan időszaka a meccsnek, amikor négy-öt magyar játékos egyszerre küzdött a pályán a felzárkózásért.

Pénteken 18 órától Balatonbogláron a NEKA ellen folytatja  bajnoki szereplését a Szeged. Jövő szerdán pedig a Kielce érkezik a Pick Arénába a BL-ben.

RK Zagreb–OTP Bank-Pick Szeged 30–25 (17–12)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Zágráb, Arena Zagreb, 4000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (észak-macedónok).
RK Zagreb: M. MANDIC 1 – Glavas 1, Morales 3, Kavcic, Faljic 3, SRNA 5, Gyibirov 4. Csere: GOJUN, M. Kos 2, Suholeznik, KLARICA 5, CUPIC 6/4, Cavar, Sirotic. Megbízott edző: Andrija Nikolic.
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – Sostaric 2, Stepancic 2, MACKOVSEK 5, Kalaras, Gaber 1, Jelinic 3. Csere: MIKLER (kapus), Bombac 1, Garciandía 3, BÁNHIDI 1, Martins 4/3, Szita 1, Bodó 1, Szilágyi 1, Molina. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/3.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában