Férfi kézilabda

2023.11.04. 12:20

Pastor döntetlennel mutatkozott be Egyiptom szövetségi kapitányaként

A németországi Neu-Ulmban 31–31-es döntetlennel mutatkozott be az egyiptomi férfi kézilabda-válogatott kispadján Juan Carlos Pastor az Európa-bajnokságra készülő házigazda ellen.

Becsei Dávid

Juan Carlos Pastor a szegedi klubedzőség után egyiptomi szövetségi kapitányként folytatja karrierjét.

Fotó: Karnok Csaba

Tíz esztendőt követően távozott Szegedről 2023 nyarán Juan Carlos Pastor, aki tíz idényen át volt a vezetőedzője az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. A spanyol szakember hamar munkát talált, az egyiptomi férfiválogatott szövetségi kapitányaként a párizsi olimpiára való kijutást tűzte ki célul.

Új csapata trénereként pénteken este mutatkozott be. A 2024-es Eb házigazdája, Németország ellen 4601 néző előtt fordulatos első félidőt követően 18–16-ra vezettek az egyiptomiak.

A második játékrészben debütált a német válogatottban a Rhein-Neckar Löwen kapusa, David Späth, aki júliusban éppen Magyarország ellen ünnepelhetett U21-es világbajnoki címet. A 21 éves hálóőr ihletett formában védett, 29–27-re is vezettek a németek, majd az utolsó pillanatokban 31–30-nál lezárhatták volna a mérkőzést, de nem sikerült. Tíz másodperccel a vége előtt Pastor időt kért, majd az egyiptomiak egyenlítettek, 31–31.

A meccs legeredményesebb játékosa a német Kastening és Knorr volt hat-hat góllal, míg az egyiptomiaknál a 2015–2016-os idényben Komlón is megfordult Sanad öt találatig jutott, a Veszprémben kézilabdázó Elderaa pedig négyszer talált be.

Németország és Egyiptom vasárnap ismét találkozik egymással felkészülési mérkőzésen, immár Münchenben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában