Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.11.22. 20:52

Pick Szeged: Szita volt a nyerőember Bitolában

Magának tette nehézzé a mérkőzés alakulását Bitolában a sok hibával játszó OTP Bank-Pick Szeged. A győztes gólt három másodperccel a vége előtt Szita Zoltán vágta be, 28–27-es sikerrel elhozták mindkét pontot Észak-Macedóniából a Tisza-partiak. Szombaton 18 órától már a Dabas fogadják bajnokin a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Szita Zoltán bombagóllal szerezte meg a győzelmet az OTP Bank-Pick Szegednek a Peliszter ellen Bitolában.

Fotó: Török Attila/MW

Ugyanazzal a játékoskerettel vette fel a harcot Bitolában a Pick Szeged, amellyel múlt csütörtökön 34–26-ra legyőzte a Pelisztert a Pick Arénában. Bánhidi és Kalaras sérülése sem jött rendbe.

Kissé nomád körülmények fogadták a szegedieket, hideg a csarnokban, illetve ötven perccel meccskezdés előtt még a pálya vonalazását is javítaniuk kellett a rendezőknek. Ez a káosz szerencsére a magyar csapat játékát nem befolyásolta. Mikler apró, fontos védésekkel kezdett, miközben támadásban Luka Stepancic első öt lövéséből egyaránt gól született. A 16. percben 8–6-ra vezetett a Pick, miután Mikler már egy Radivojevics-hétméterest is védett.

A játékrész közepén néhány pillanat erejéig megtapasztalhatták a szegediek a pokoli hangulatot a nézőtérről, de sikerült ezt jól kezelni. A 23. percben két Mackovsek-találattal 13–9-re léptek el a vendégek. Akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, de a 2019-ben a Vardarral BL-t nyert Ghedbane védett egy-két ziccert, illetve Martins labdaeladásait kíméletlenül kihasználták a hazaiak. A szünetre így is 15–12-es szegedi vezetéssel vonulhattak a csapatok.

Jól indította a második félidőt a Szeged, amely a 37. percben már 19–15-re vezetett. Ekkor viszont láthatóan megtorpantak a vendégek támadásban, egy majdnem kilencperces gólcsendnek hála a Peliszter eltüntette a különbséget a tábláról. Két Pick-büntető is kimaradt, de hátrányba szerencsére így sem kerültek Gaberék. Az 52. percben 22–22-nél megint utolérte a hazai a vendégcsapatot, de Sostaric vajkezű mesterhármasával már úgy tűnt, megnyugodhatunk. A végén ismét kialakult a döntetlen, az utolsó támadásban pedig Szita lőtte be a hosszú felső sarokba a labdát, újabb fontos két pontot szerezve a csapatnak.

Eurofarm Peliszter–OTP Bank-Pick Szeged 27–28 (12–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló. Bitola, 2200 néző. Vezette: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák).
Eurofarm Peliszter: Ghedbane – Radivojevics 2, N. Cehte 3, Kisum, PESEVSZKI 4, KUZMANOVSZKI 5, Atanaseivikij 2. Csere: Lesjak (kapus), Vasziljev, BORZAS 6, Petrovic 3, Kosteski 1, Tajnik 1, Atanasijevikij. Vezetőedző: Braniszlav Angelovszki.
Szeged: Mikler – SOSTARIC 7/1, STEPANCIC 5, Garciandía, Mackovsek 4, Frimmel 2/1, Bombac 2. Csere: Imsgard (kapus), GABER 4, SZITA 2, Martins 1, Bodó 1, Jelinic. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 1/0, ill. 4/2.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában