Helyi sport

2023.12.10. 20:55

A szegedi Balogh Dóra nyerte meg a kupasorozatot

A szegedi Balogh Dóra nyerte meg az utolsó fordulót, ezzel pedig az abszolút bajnokságot is a Közép-európai Erősember-szervezet (CESA) Strongwoman-liga-döntőjében. A versenynek a szombaton átadott új sárbogárdi sportcsarnok adott otthont.

Becsei Dávid

Balogh Dóra megnyerte az utolsó fordulót, ezzel a liga kupasorozatát is.

Forrás: Deli Team

– Nagyon jó verseny volt, olyan, amilyenre számítottunk – kezdte érdeklődésünkre Deli Tamás, Balogh Dóra edzője. – Két-három héttel korábban még erősebb drukk lett bennünk. Ennek az volt az oka, hogy a rendező Prémium Zrt. nagyot akart dobbantani és még pénzdíjazást is kitűzött, mivel az egyik tulajdonos szülővárosában egy csarnokavatót követően rendezték meg fordulót – folytatta.

A strongwoman-ligának 800 ezer forintos összdíjazást tűztek ki, amelyből 200 ezer forintot vitt el a győztes szegedi lány. Gyakorlatilag három szervezet bajnoka, Csonki Mariann, Csatlós Klaudia és Balogh Dóra csapott össze.

Balogh elsőéves versenyzőként lehengerelte a sportágat, miután a Mr. Olympiáról bajnoki övvel térhetett haza az ősszel, de guggolásban és felhúzásban is remekelt a kiskunfélegyházi világbajnokságon. A zsúfolt őszben a november viszont már a strongwoman-ligára készülésről szólt.

 

A 70 kilós zsák sem okozott gondot Balogh Dórának
Forrás: Deli Team

Az első versenyszámot, a kamionhúzást hámmal néhány tizedmásodperccel meg is nyerte Balogh. A nyomósorozatban második lett, míg a harmadik számot  a lengő- és koffercipelést ismét megnyerte. Az utolsó versenyszámban négy zsákot kellett egy 110 centiméter magas asztalra felpakolni. Ezeknek a súlya 40, 50, 60 és 70 kilogramm volt.

– A zsákpakolásnak van egy technikája, amit alaposan begyakoroltunk. Ez sikerre is vezette Dórit, rajta kívül senki sem tudta a hetven kilósat felrakni – jegyezte meg Deli.

A ligadöntő utolsó versenyszáma a súlytartás volt. Ide érkezve már akkora pontelőnye volt a szegedi Balogh Dórának, hogy akár még utolsóként zárva a versenyszámot is megnyerte volna a kupasorozatot.Végül a középmezőnyben végezve állhatott fel összesítésben a dobogó tetejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában