Sima siker Balatonbogláron

2023.12.01. 19:41

Bánhidi Bence: 10/10 a NEKA ellen

Tükörsima győzelmet aratott az OTP Bank-Pick Szeged az év utolsó idegenbeli bajnokiján. Balatonbogláron a NEKA-t győzték le 39–30-ra, Bánhidi Bence tíz lövésből tíz góllal zárta a találkozót.

Becsei Dávid

Tökéletes lőlapot produkált, Bánhidi Bence vádlisérülése már a múlté.

Fotó: Karnok Csaba

Nem múlt el nyomtalanul a zágrábi vereség. Gaber és Szita is kimaradt a NEKA elleni meccskeretből, ugyanis mindketten kisebb sérülést szenvedtek a horvát fővárosban. Frimmel viszont meggyógyult.

A csapatkapitány Bánhidi Bence rögtön megmutatta, nem lesz könnyű vele felvenni a kesztyűt a balatonboglári estében. A magyar válogatott beálló két góljával 2–0-ra vezetett a Szeged. Mikler is védéssel kezdett a kapuban, de egy 4–0-s sorozattal fordított a házigazda. Szilágyi találataival előbb egyenlített, majd visszavette az előnyt a Szeged, amely a 12. perc végén Garciandía üreskapus góljával már 9–6-ra vezetett.

Jól megszervezte a védelmét a Pick, ennek köszönhetően pedig labdaszerzések után több könnyű gólt is szereztek Jelinicék, folyamatosan növelve az előnyüket. A 22. minutumban már dupla annyiszor találtak be a vendégek, mint a hazaiak, ekkor 8–16 állt az eredményjelzőn.

Miközben Mikler több ziccert is védett, Bánhidit rendre jó labdákkal találták meg a társak. Nem is volt hálátlan, az első játékrészt hét lövésből hét góllal zárta, míg csapata megnyugtatónak mondható kilencgólos előnnyel. 21–12-es szegedi vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A pihenő sem telt eseménytelenül, ugyanis jótékonysági plüssdobást rendeztek a balatonboglári csarnokban. Jövő pénteken egyébként a Pick Arénába is várják majd a plüssöket, az év utolsó bajnokija, a Budakalász elleni mérkőzés előtt záporozhatnak majd a plüssök a küzdőtérre.

A 43. percben 19–32-nél mutatott a legnagyobb különbséget a tábla. Félidei hét találatát még hárommal toldotta meg Bánhidi. Az utolsó bő tíz percben Martins irányított, Rea játszott jobbátlövőt, a védelem közepét pedig a nem összeszokott Molina-Kalaras páros alkotta. Faragott is néhány gólt a különbségből a NEKA, de így is rendkívül magabiztos szegedi siker született.

Szerdán 18.45-től a lengyel Kielcét fogadják a szegediek a Pick Arénában.

Kárpáti Krisztián: – Megmondom őszintén, tartottam a meccstől, mert a NEKA remek csapat, és Sótonyi László kiváló munkát végez. A zágrábi vereség után kellő komolysággal vettük a meccset, sikerült felpörögni, és már az első félidőben magabiztosan vezettünk. Jó tempóban, jól kézilabdáztunk. Gratulálok a csapatomnak! Dolgozunk tovább, egy nagyon fontos BL-meccs vár ránk jövő szerdán.

NEKA–OTP Bank - PICK Szeged 30–39 (12–21)
Férfi kézilabda NB I., 12. forduló, Balatonboglár, 650 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
NEKA: Deményi – Sztraka 1, Ludmán 2, Tárnoki, Karai 1, Dely, Krakovszki Zs. 7/5. Csere: Mikler K. (kapus) 1, Molnár R. 5, Kovács 4, Gál 2, Tóth L. 3, Szűcs 1, Kathi 3, Nagy. Vezetőedző: Sótonyi László.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler R. – Szilágyi 3, Garciandía 4, Bombac 2, Bánhidi 10, Mackovsek 4, Jelinic 3. Csere: Imsgard (kapus), Kalaras 2, Stepancic 1, Sostaric 2, Bodó 6, Martins 2, Rea, Frimmel. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 6/5, ill. 1/0.
Kiállítás: 4, ill. 12 perc


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában