Helyi sport

2023.12.20. 10:54

Eb-érmek, Sípmester fesztivál, edzőváltás - ez történt 2023 januárjában

Lassan búcsút intünk 2023-nak, sorozatunkban felidézzük, mi minden történt az esztendő során Csongrád-Csanád vármegye sportéletében.

Delmagyar.hu

Jászapáti Petra számára kiválóan kezdődött 2023.

Fotó: Illyés Tibor

Az év első hónapjában Szegeden, a Pick Arénában csapott össze a 19 vármegye, valamint Budapest labdarúgó játékvezetői válogatottja. A 16. alkalommal megrendezett Sípmester Fesztivál végül Békés vármegye sikerével zárult.

Bronzérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán Jászapáti Petra, aki Kónya Zsófia mellett tagja volt Gdanskban ezüstérmet nyert női váltónak is.

Január 21-e két nagy győzelmet is hozott a szegedi csapatok számára. A Tiszavirág sportuszodában nagy skalpot gyűjtött be a szegedi férfi vízilabdacsapat, miután 9–8-ra legyőzte a Szolnokot, míg a szomszédban, a Ludányi Márton sportcsarnokban játszó SZTE-Szedeák a későbbi ezüstérmes Alba Fehérvár ellen aratott nagy sikert. A hónap végén azonban edzőváltás történt a Szedeáknál, miután a Honvéd elleni vereséget követően lemondott Simándi Árpád, akit Nikola Lazics követett a kispadon.

Bejelentették, hogy Algyőn bokszolhat majd Kis Máté, a Szeged BC ökölvívója így gyakorlatilag hazai környezetben vívhatott meccset örmény ellenfelével szemben februárban.

A hónap utolsó napján megkezdődött a labdarúgó NB II. tavaszi szezonja a Szeged-Csanád Grosics Akadémia számára. A Tisza-partiak egy Győr elleni, hazai 1–1-gyel kezdték a 2023-as évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában