Klasszis kapussal erősítenek

2023.12.18. 09:35

Európa-bajnok kézilabdázó a Pick Szeged első idei igazolása – VIDEÓ

2021-ben megnyerte az Európa-ligát a német Magdeburggal, 2022-ben Európa-bajnok lett a svéd válogatottal, míg 2023-ban dán bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a GOG-val. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának első igazolása a 2024–2025-ös idényre Tobias Thulin kapus.

Becsei Dávid

Tobias Thulin 2024 nyarától hároméves szerződést kötött az OTP Bank-Pick Szegeddel.

Forrás: a Svéd Kézilabda-szövetség Facebook-oldala

Fotó: BILDBYRÅN

2024. július elsejétől Michael Apelgren vezetőedző és Jonas Källman másodedző személyében svéd edzőpáros veszi át a Pick Szegednél a szakmai munkát. Apelgren még a Sävehof trénereként dolgozik, Källman pedig a nyáron fejezte be játékos-pályafutását. A két szakember a háttérben már teljes gőzzel dolgozik az újjáalakuló Szegeden, amelynek az első bejelentett igazolása a 28 éves svéd válogatott kapus, Tobias Thulin. A klub és a játékos hároméves szerződést kötött egymással a 2024–2025-ös szezontól.

– Az Európa-bajnok játékos már eddig is kiváló klubokban szerepelt, a Bajnokok Ligájában játszik, így egy tapasztalt, de mégis fiatal kapust sikerült Szegedre csábítani – jellemezte az első szerzeményt Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője.

198 centiméter magas, 99 kilogramm. A Bajnokok Ligája jelenlegi idényében az első helyen áll a kapusrangsorban, miután tíz meccsen 113 védést mutatott be, ami 31 százalékos védési hatékonyságot jelent. Ugyanez a dán bajnokságban 29,4 százalék, miután a GOG kapusaként 186 védésnél tart. Ami a hétmétereseket illeti, harmincnégyből nyolcat hárított az ősszel a dán pontvadászatban.

Thulin 1995. július 5-én a svédországi Göteborgban született. 2019-ig hazájában kézilabdázott, ekkor légiósnak állt és a német Magdeburg játékosa lett. 2021-ben megnyerték az Európa-ligát, majd azon a nyáron Stuttgartba igazolt. Egy idény után a dán GOG alkalmazásába állt, ahonnan 2024 nyarán Szegedre érkezik.

– Nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát a srácokkal, részese lehessek egy izgalmas, új projektnek és pályára léphessek egy olyan közönség előtt, amely Európa egyik legjobb légkörét teremti meg minden meccsen. Van bennem izgalom, hiszen egy olyan klubban szerepelhetek majd, amely nagy ambíciókkal rendelkezik, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is a legmagasabb szinten versenyez. Ez egy komoly lépés a pályafutásomban, egy olyan csapatban szerepelhetek, amelyben garantált a fejlődésem, célom nem is lehet más, mint címeket szerezni, győzelmeket aratni. Sokszor jut eszembe a jövő nyári kezdés, az, hogy először léphessek pályára a Pick Arénában, először találkozhassak a szegedi szurkolótáborral – nyilatkozta szegedi szerződtetése kapcsán Tobias Thulin.

A GOG a Bajnokok Ligája B csoportjában szerepel, amelyben tíz pontot gyűjtöttek, akárcsak a negyedik Montpellier. A dánok a harmadik fordulóban 36–30-ra legyőzték a Telekom Veszprémet, a mérkőzésen Thulin 34 százalékos hatékonysággal védett, miután 13 labdát hárított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában