A Szeged BC ökölvívója az első felnőtt ob-aranyát szerezte

2023.12.16. 20:37

Gémes Levente felnőtt bajnok lett

A 100. ökölvívó országos bajnokság 71 kilogrammos súlycsoportjában a Szeged BC versenyzője, Gémes Levente az egykori szegedi Oroyovwe Isaak ellen döntőzött, és döntő fölénnyel, 5:0-s pontozással megnyerte az első felnőtt bajnoki címét.

Gémes Levente (jobbról) a korábbi világsztár, Roy Jones Jr- (középen) előtt mérlegelt Oroyovwe Isaac ellen, aki végül legyőzött a 71 kg döntőjében.

Fotó: CHRYZTOPH

Remek meccset hozott a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban a 100. ökölvívó országos bajnokság 71 kilogrammos súlycsoportjának döntője. A kék sarokban a Szeged BC 18 éves ifjúsági világbajnoki ezüstérmese, Gémes Levente küzdött, míg a piros sarokban a volt szegedi Oroyovwe Isaak állhatott.

A meccs végén a pontozók egyértelműen Gémest látták jobbnak, aki így megszerezte az elsőséget.

– Bár már öt országos bajnoki címet szereztem, a felnőttek között ez az első aranyérmem. Sima pontozásos sikert arattam, ezért természetesen jól éreztem magam. Mivel az a Gál László volt az edzője Isaaknak, mint nekem, ezért különös volt nekem ez a mérkőzés. Komoly céljaim vannak 2024-re, és szeretnék a olimpiai kvalifikációs tornán maradandót alkotni – nyilatkozta Gémes. 

A +92 kilogrammban Bernáth István szegedi színekben (Szegedi Küzdősport Klub) nyerte meg a bajnoki címet, akit Sárközi Róbert készített fel. A 80 kilogrammban szintén szegedi bajnokot avattak: Simon Márkó nyerte a súlycsoport küzdelmeit.

A nőknél Nakota Veronika (75 kg) ugyancsak aranyérmet szerzett a Szeged BC-ből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában