Remek őszt zártak

2023.12.04. 17:48

Kiss Csaba a karácsonyi kalóriacunami előtt még megdolgoztatja játékosait

Kalóriacunami vár a karácsonyi időszakban a szegedi férfi vízilabdázókra, előtte viszont alaposan megdolgoztatja őket Kiss Csaba vezetőedző. A felsőházi rájátszás március 2-án indul.

Becsei Dávid

Kiss Csaba túlzásokba nem akar esni az őszt illetően. Abban viszont bízik, a tavasz során a felsőházi rájátszásban sikerül pontokat csípniük a nagycsapatoktól.

Fotó: Karnok Csaba

A bajnokság első hat fordulójában az előző idény top hat együttesével találkozott a Zue.hu Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdacsapata. Nagy mentális stabilitásra volt szükségük Kiss Csaba vezetőedző tanítványainak, hogy a nullapontos sorozat után a hátralévő hétmeccses szériát és így az alapszakaszt tizennyolc ponttal zárják.

– A sorsolást követően rögtön mondtam a fiúknak, komoly mentális erőre lesz szükségünk. Így is lett, a hetedik fordulóban a Szentes-meccs előtt éreztem mindenkin a terhet, hiszen mi egymás között, valamint a körülöttünk lévők is elképesztően várták már az első pontjainkat – emlékezett vissza kérésünkre Kiss Csaba.

Sorozatban hat vereség után a Metalcom Szentes ellen olyannyira megtört a szegedi jég, hogy azután már csak Kaposváron szenvedtek vereséget, míg összesen hatszor nyertek.

– Ha nagyon telhetetlenek akarunk lenni, akkor ehhez az eredménysorhoz hozzátehetjük, hogy két perccel a vége előtt a Honvéd otthonában még a döntetlenért támadtunk, illetve Kaposváron is miénk volt az utolsó támadás, ráadásul emberelőnyben, de végül kikaptunk egy góllal. Túlzásokba viszont nem akarok esni, óriási öröm így is, hogy saját erőnkből, több saját nevelésű pólóssal bejutottunk a legjobb nyolc közé – tette hozzá Kiss, aki harmadik idényét tölti edzőként.

A nyáron kissé átalakult a keret, hiszen többen távoztak, de négy meghatározó játékost igazolt a Szeged. Danka, Nagy, Sziládi és Klár húzóembere lett a Tisza-parti együttesnek, velük pedig sikerült szintet lépni is. Eddig gyakran a szoros meccsek vége döntetlennel vagy vereséggel zárult, idén viszont többször is a maga javára fordította az állást az SZVE. 

Az alapszakasz véget ért, bár nemzetközi kupameccsek miatt még két bajnokit pótolni kell.

– Nem egyszerű a helyzet a háromhónapos leállással, ilyenben még sosem volt részem. Ezen a héten még sanyargatom a srácokat, próbálok szembemenni azzal a kalóriacunamival, ami vár rájuk a karácsonyi időszakban. Három hét szünet után január másodikán kezdünk. Kihangsúlyoztam nekik azzal, hogy bejutottunk a felsőházba, adtunk magunknak egy esélyt, hogy még jobban szerepeljünk. Nem dőlünk hátra, szeretnénk feljebb kúszni a tabellán. Az első hat fordulóhoz hasonló meccsek várnak ránk, de remélem, ezeken már nem nulla ponttal zárunk – fogadkozott Kiss Csaba.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában