Szombat 14 órától Bajnokok Ligája-visszavágó a továbbjutásért

2023.12.07. 10:36

Nagy dolog lenne

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágói következnek: a Szegedi TE szombat 14 órától az újszegedi teke- és bowligcentrumban a Zalaegerszeget fogadja, az első mérkőzés 5:3-as szegedi sikert hozott.

Mádi József

Kozma Károly jó játékára most is nagy szükség lenne.

Fotó: Gémes Sándor

Kevés az a csapat, amely egy fél év alatt kétszer is le tudja győzni legnagyobb hazai riválisát. Márpedig a Szegedi TE megcsinálta: előbb a bajnokságban 6:2-re, majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén is nyert 5:3-ra a Zalaegerszeg vendégeként.

Az utóbbi sorozatban elérkezett a visszavágó ideje, szombat 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szegedi TE fogadja a már említett előny birtokában a zalaiakat.

Az esélyek? Az 5:3 miatt valamennyivel a hazaiak javára billen a mérleg nyelve, de a vendégek bárhol és bármire képesek, ezért lenne fontos a maximális összpontosítás és a koncentráció. Mert bizony volt már arra példa, hogy a Szeged a saját közönsége előtt kapott ki a Zalaegerszegtől, de ez azért elég ritkán fordul elő. És a szegedi siker, a továbbjutás azért is lenne nagy dolog, mert a vendégek kiemeltként, az Európa-kupa második helyezettjeként várhatták a sorsolást és a páros mérkőzést, ehhez képest a nem kiemelt, a világkupa hatodik helyén végzett Szeged van minimális előnyben. A meccs igazán érdekes lesz, hiszen nem csak Magyarország, hanem a sportág európai élmezőnyéhez tartozik a két klub. 

A harmadik magyar csapat, a Kaposvár a német Raindorf vendégeként 6:2-es vereséget szenvedett, innen nehéz lesz továbbjutni, de nem lehetetlen.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását a visszavágót után legkésőbb tíz napon belül készítik el, a következő kör mérkőzéseit pedig 2024. január 27-én és február 17-én tartják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában