Helyi sport

2024.01.12. 07:00

A hónap egyetlen hazai meccse: a Honvédot fogadja szombaton az SZTE-Szedeák

Ami történt, megtörtént – az SZTE-Szedeák nem foglalkozhat a játékvezetői hibákkal tarkított legutóbbi, Alba Fehérvár elleni meccsével, hiszen szombaton már egy fontos rangadón fogadja a Budapesti Honvédot.

Vajgely Pál

Noah Locke ponterős játékára szombaton is szükség lesz.

Fotó: Karnok Csaba

Nincs mit tenni, koncentrálni kell a következő feladatra. Bármennyire is fájó az Alba Fehérvár elleni idegenbeli vereség az SZTE-Szedeák számára, a végeredményen már nem lehet változtatni. A bosszantó vereség, amelyet erősen befolyásoltak a játékvezetői hibák, már a múlt – holnap pedig egy roppant fontos, és közel sem egyszerű feladat előtt áll Nikola Lazics csapata.

Azt a Budapesti Honvédot fogadja ugyanis az SZTE-Szedeák, amelyet a szezon előtt közvetlen riválisként tartottak számon a bentmaradásért vívott harcban. A fővárosiak ugyan jelenleg a tabella utolsó helyén állnak, de csak hárommal gyűjtöttek kevesebb győzelmet a Tisza-partiaknál. Egy szombati sikerrel tehát leszakíthatnák az ellenfelüket Balogh Szilárdék, és persze elsődlegesen a győzelem számít, de ebben nagyon sokat jelentene, ha ezt legalább hat ponttal tenné meg a Szedeák, mert ebben az esetben a két csapat egymás elleni összevetésében is jobban állna, ha esetleg azonos mutatóval zárnának az alapszakaszban. A harmadik fordulóban ugyanis a Ludovika Arénában ötpontos vereséget szenvedett a Szedeák, akkor rosszul kezdte a meccset, és a 37 kapott pont az első negyedben alaposan befolyásolta az egész találkozót. 

Hullámzó meccset játszottunk, és bizony a játékvezetői döntések sem nekünk kedveztek, de ezzel nem szabad már foglalkoznunk. Hazai pályán nem lehet más a célunk, minthogy javítsunk, ebben pedig sokat segíthet majd nekünk a mindig nagyszerű közönségünk – mondta Ryan Woolridge, a szegediek legutóbb visszatért légiósa. Az amerikai irányító kiváló produktummal jelentkezett, miután két meccset kénytelen volt kihagyni, az Alba ellen közel volt szezonbeli újabb tripla-duplájához, miután 25 pont, 14 lepattanó és 9 gólpassz került a neve mellé. 

A szegedieknek az év első hónapjában ez lesz az egyetlen hazai fellépésük, miután a bajnokságban egy szombathelyi, majd egy oroszlányi vendégjáték vár rájuk, a kupa negyeddöntőjében pedig Körmendre látogatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában