Helyi sport

2024.01.12. 12:15

A meghatottságtól nem tudott megszólalni Bácsi Bernát a gálán

Az év fogyatékos csapatának választották a szervátültetett férfi asztalitenisz párost a magyar sportújságírók, az ATSK Szeged sportolója, Bácsi Bernát Szendi Jánossal alkotott duója a Magyar Állami Operaházban vehette át az elismerést.

Vajgely Pál

Bácsi Bernátnak komoly céljai vannak a jövőben is.

Fotó: Hegedüs Róbert

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 66. alkalommal írta ki az Év Sportolója választást. Az egyes kategóriák győzteseit a hétfő esti gálán hirdették ki, ahol a színpadra szólították az év fogyatékos csapatának választott szervátültetett férfi asztaltenisz párost, hiszen őket választották a kategória legjobbjának.

– Még ülepednie kell a történteknek – kezdte lapunknak Bácsi Bernát, az ATSK Szeged asztaliteniszezője, aki a tavalyi, ausztráliai világbajnokságon Szendi Jánossal párosban, valamint egyéniben is aranyérmet szerzett. A csontvelő transzplantáción átesett sportoló a díj átvételekor nem szólalt meg a Magyar Állami Operaházban, mint mondta, egészen biztosan nem tudott volna beszélni a meghatottságtól, hiszen már a lépcsőn lefele is sírva fakadt. – Az volt a terv, hogy János beszél, és ha valami folytán neki nem jön össze, akkor folytatom, de egészen biztosan nem ment volna – tette hozzá Bácsi Bernát.

– Az elmúlt két év munkájáról van szó, hiszen a vb előtt az Európa-bajnokságon egyéniben, párosban és vegyespárosban is nyertem, de a vb-n ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Hasonló volt a tervünk 2019-ben is, ám akkor egy sérülés közbeszólt. János ugyanis röplabdázik is, és egy nappal a versenyünk előtt keresztszalagszakadást szenvedett, de így is ötödikek lettünk – összegzett Bácsi Bernát. 

Kategóriájukban a női kerekesszékes vívóválogatottat, valamint a para-asztalitenisz csapatot előzték meg, a sportújságírók szavazatai alapján hét ponttal kaptak többet, mint a második helyezett. Bácsi Bernát nem csupán csapatban, hanem egyéniben is érintett volt, az év fogyatékos férfi sportolója szavazáson a negyedik helyen végzett.

– Szeretnénk megvédeni az Európa-bajnoki címünket. Idén augusztusban Portugáliában rendezik a kontinensviadalt, míg jövőre Drezdában a világbajnokságot rendezik majd. Egy nagy álmom van még, szeretném a férfi egyéni kategóriát is megnyerni. Tudom, hogy erre kevés esély van, egyrészt mert erősek is az ellenfelek, valamint asztaliteniszben kevés a lehetőség az éremszerzésre. Nálunk egy évben egy világversenyt rendeznek, így nincs könnyű dolgunk – zárta Bácsi Bernát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában