Helyi sport

2024.01.16. 17:57

Intenzív alapozást raktak össze a HFC-nél

Kilenc edzőmeccs szerepel az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC felkészülési programjában. A Dél-keleti csoportban negyedik helyen álló HFC hétfőn kezdte el a közös alapozást, távozót és érkezőt sem jelentettek még be, de biztos lesz minimális változás a keretben.

Becsei Dávid

Nem tudni, marad-e. Dóra Donát (jobbról) az NB II.-es Siófoknál járt próbajátékon.

Fotó: Gémes Sándor

Azután sem vett vissza a tempóból a HFC, hogy 2023 nyarán karnyújtásnyira volt az NB III.-as bajnoki címtől. A 2023–2024-es szezon őszi idénye is jól sikerült a vásárhelyiek számára, tizenhét fordulót követően harminc ponttal a negyedik helyen állnak a tabellán. A harmadik Körösladány hat, a második ESMTK kilenc, a listavezető Békéscsaba pedig tizenhat ponttal jár előrébb. A hódmezővásárhelyiek tavaszi célkitűzése, hogy dobogós pozícióban fejezzék be a bajnokságot, amelyből mindössze tizenhárom mérkőzés van már csak hátra.

– Persze – válaszolta arra a kérdésünkre Antal Krisztián, a HFC trénere, hogy lenne-e önmaga játékosa a keménynek ígérkező alapozó időszakban. – Játékosként is szerettem ezt a néhány hetet, mert tudtam, ha beleadok mindent a fizikális felkészülésbe, odafigyelek az étkezésre és a pihenésre, akkor az később pozitívan visszaköszön a tétmeccsek alatt – tette hozzá.

A januári hétköznapokat a konditermi tréningek és a műfüves fedett létesítményben a taktikai feladatok határozzák meg, míg szombatonként egy-egy edzőmeccsel zárják a hetet. Februárban pedig megduplázódik a gyakorló mérkőzések heti mennyisége, majd március harmadikán egy tipikus “hatpontos” rangadóval indítanak a Körösladány ellen hazai környezetben.

– Minden más lenne, ha győzelemmel nyitnánk a tavaszt, akkor elérhető közelségbe kerülne a dobogó elérése, ami az elsődleges célunk – vélekedett a szezonnyitóról a HFC vezetőedzője.

Ami pedig a játékoskeret alakulását illeti, Antal Krisztián részleteket nem árult el, de az biztosnak tűnik, hogy az érkezők és távozók oldalán is lesz majd név a csapatnál. Az már a hétvégén kiderült, Dóra Donát az NB II. 16. helyén álló Siófoknál járt próbajátékon, megegyezés viszont egyelőre nem született még a felek között.

A felkészülési mérkőzések tervezett programja, január 20., 11.30: BVSC-Zugló–Hódmezővásárhelyi FC. Január 27., 10 óra: Szeged-Csanád GA II.--HFC (helyszín: Tápé), Február 3., 11 óra: HFC–Tiszasziget. Február 7., 18 óra: Békéscsaba–HFC. Február 10., 11.30: HFC–Szeghalom. Február 14., 18 óra: HFC–Gyula. Február 17., 12 óra: HFC–Jánoshalma. Február 21., 18.30: OMTK-ULE–HFC. Február 24., 13 óra: HFC–Nagyvárad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában