Szurkolók, legendák, sportolók

2024.01.18. 16:38

Ismét játékkal emlékeznek a Mézi-kupán

Immár hagyománnyá vált, hogy januárban szurkolói tornával emlékezik az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata és a szimpatizánsok a klub egykori szurkolójára, Mézes Sándorra, Mézire. Szombaton 10 órától hatodik alkalommal rendezik meg a Mézi-kupát, amelynek először lesz a helyszíne a Pick Aréna Dr. Bérczy Mihály sportcsarnoka.

Delmagyar.hu

2022-ben Herbert Gábor (szürke mezben) is pályára lépett a Mézi-kupán, most viszont nem lesz itt, ugyanis vasárnap csapatára, a Vácra Európa-liga-mérkőzés vár hazai környezetben.

Fotó: Gémes Sándor

Három csapat, a Mézi, a Szegedi Volán és a Csak előre részvételével rendezik meg a barátságos kézilabda-tornát, amely mindig megemlékezéssel indul. A torna állandó, negyedik csapata, a Szögedi Köménymag sérülések és betegségek miatt nem tud kiállni, így körmérkőzésekkel – a játékidő 2x15 perc – dől majd el az első hely sorsa.

A Mézit és a Csak előrét szurkolók alkotják majd, míg a Szegedi Volánban szegedi sportolók szerepelnek. Ott lesz a pályán többek mellett Nagy Péter súlyemelő, Szabó Zoltán BEK-győztes vízilabdázó és Kiss Zsolt magyar bajnok kosárlabdázó, az SZTE-Szedeák másodedzője. Merész András személyében a Mézi kispadján egy korábbi szövetségi kapitány ül majd, hiszen a magyar női vízilabda-válogatott ő irányította 2010 és 2015 között.

A Legendák közül eljön a Mézi-kupára Tenke Endre, Lele Ambrus és Fekete Róbert is, míg korábbi Pick-kedvencek közül Nagy Zoltán, Vadkerti Attila, Lele Ákos és Balda Ákos.

Az is hagyomány a Mézi-kupa során, hogy a szakmai stábokat Szegeden tartózkodó kézilabdázók alkotják. Ezek alapján a Mézi mestere Szilágyi Benjámin és Emil Kheri Imsgard lesz, a Csak előre kispadján Rea Barnabás és Gleb Kalaras ül, míg a Szegedi Volánt Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz irányítja. A tornára a belépés ingyenes, beléptetés a Médiabejáraton keresztül.

A VI. Mézi-kupa programja, szombat, 10.00: Csak előre–Szegedi Volán. 10.40: Mézi–Csak előre. 11.20: Mézi–Szegedi Volán


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában