2024-es versenynaptár

2024.01.01. 16:32

Jön az olimpia és a futball-Eb éve

A párizsi olimpia évében nem szűkölködünk majd sporteseményekben. A nyári ötkarikás játékok miatt zsúfolt és gazdag sportprogram vár ránk a 2024-es esztendőben, amelyben Szeged ismét középpontban kerül.

Becsei Dávid

Egy jó tavaszi teljesítménnyel Ádám Martin is utazhat Németországba.

Fotó: Szabó MiklósMW

Az új esztendő síugró négysáncversennyel indult tegnap, ma pedig folytatódik Innsbruckban, de a PDC darts-világbajnokság is már a hajrában jár, ma rendezik az elődöntőket a londoni Alexandra Palace-ban.

Zsúfolt pólóprogram

Csütörtökön a horvátországi Zágrábban és Dubrovnikban megkezdődik a férfi vízilabda Európa-bajnokság, amelyre a magyar válogatott egy alaposan átalakított és megfiatalított kerettel utazik el. A nők Eb-jét a hollandiai Eindhovenben rendezik péntektől. A férfiak már kvalifikáltak világbajnoki győzelmükkel a párizsi olimpiára, míg a nők a kvalifikációs tornáért szállnak harcba most.

Csúcskézilabda

Jövő csütörtöktől, január 11-től 28-ig Németországra figyelnek az európai kézilabda-szurkolók, ugyanis itt rendezik meg a férfiak Európa-bajnokságát. A magyar válogatott 12-én 20.30-tól Montenegró ellen kezd, majd 14-én Szerbia, 16-án pedig Izland lesz Bánhidi Bencéék ellenfele. Szegedi játékosoknak nem csak a magyar válogatottban szurkolhatunk, hanem a horvát, szlovén, portugál és osztrák nemzeti csapatban is. Január 15-28. között Melbourne-ben rendezik az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, az Australian Open.

Február sem telik póló nélkül. Február 2-től rendezik meg az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot vízilabdában, Dohában. A magyar férficsapat címvédőként érkezik majd a tornára.

Visszatérnek

Február harmadikán az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata is megkezdi szereplését az új évben, Gyöngyösön. 10-én az FTC érkezik a Pick Arénába, majd 15-én a norvég Kolstad. Február negyedikén rangadóval indítja a tavaszt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia is a labdarúgó NB II.-ben, a Vasas vendégeként. A Szent Gellért Fórumba tizenegyedikén először az Ajka érkezik.

Február nyolcadikán Párizsban tartják a labdarúgó Nemzetek Ligája sorsolását, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány csapata is ellenfeleket kap az A ligában. 11-én a világ legnagyobb érdeklődésű sporteseményét, az amerikaifutball Super Bowlt Las Vegasban rendezik meg.

Beindul az év

Február 15-én idegenben, 22-én a Groupama Arénában játszik a görög Olympiakosz ellen a Ferencváros labdarúgócsapata a Konferencia-liga nyolcaddöntőjében.

Március fedettpályás atlétika-világbajnoksággal indul Glasgowban, másodikán pedig a Forma-1 2024-es sorozata Bahreinban indul útjára. Március 9-10-én női kézilabdában, illetve női és férfi röplabdában is Magyar Kupa négyes döntőt rendeznek. Március 14-17. között pedig a magyar férfi kézilabda-válogatottra vár olimpiai kvalifikációs torna. Március 16-án a szegedi Maty-éren evezős olimpiai kvalifikációs és Eb válogató verseny lesz.

A női kézilabdázók olimpiai selejtezőjét április 11-14. között rendezik, a férfi kézilabdázók Magyar Kupa négyes döntőjének időpontja április 13-14. Egyik eseménynek sincs még helyszíne.

Fontos hónap lesz május. A magyar férfi kézilabda-válogatottra világbajnoki selejtező vár, míg a férfi NB I. döntőjét május 20. és június 2. között kell lebonyolítani. 15-én pedig labdarúgó MK-döntő lesz a Puskás Arénában.

Éremosztók

Június első hétvégéjén a női kézilabda BL négyes döntőjének otthona a budapesti MVM Dome lesz, 5-7. között pedig kajak-kenu válogató versenyt rendeznek Szegeden. A férfi kézilabdázók BL négyes döntőjének helyszíne június 8-9-én Köln lesz. Nem lesz hiány a maty-éri versenyekből, 13-16. között kajak-kenu gyorsasági, para és SUP Európa-bajnokság otthona lesz.

Zsúfolt naptár

Ismét jöhet a futball-láz június 14-től egy hónapon át. A labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott a házigazda németek mellett Skóciával, és Svájccal került össze. Szoboszlaiék 15-én 15 órától utóbbi ellen kezdenek. Június 20-tól pedig a Copa Americán is elindul a játék.
Július 1-14. között Wimbledonra figyel majd a teniszvilág, 8-14. között pedig öttusa-Eb-t rendeznek Budapesten, 9-én jön a Gyulai Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj, 21-én pedig Forma-1-es Magyar Nagydíj.

Július 26. és augusztus 11. között jön az év legnagyobb sporteseménye, az olimpia Párizsban, amelyet paralimpia követ majd augusztus 28. és szeptember 8. között.

Szeptember 7-én a nők, 11-én a férfiak kezdik meg az új idényt a kézilabda-BL-ben. 19-től a horvátországi Metkovicban kajak-kenu világbajnokságot rendznek.

Novemberben kezdetét veszi a férfi kézisek Eb-selejtezője, 28-tól december 15-ig pedig a nők Eb-jének egyik helyszíne Magyarország lesz. A Forma-1 2023-as szezonja december 8-án Abu-Dzabiban fejeződik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában