Helyi sport

2024.01.03. 12:06

Kupa- és bajnoki győzelem - ez történt a vármegyei sportéletben júniusban

Elbúcsúztunk a 2023-as évtől, ám sorozatunkban még felidézzük, mi minden történt a mögöttünk hagyott évben. A következő részben a júniusi hónapot összegezzük.

Delmagyar.hu

Először nyertek magyar kupát a szegedi tekések júniusban.

Fotó: Gémes Sándor

Bajnoki döntővel indult az év hatodik hónapja, hiszen jött az örök klasszikus párharc újabb felvonása. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata idehaza hat góllal nyert a Telekom Veszprém ellen. A párharc második meccsén a Veszprém nyert, majd jöhetett az egyik fél két győzelméig tartó mindent eldöntő harmadik meccse a Pick Arénában. A Veszprém 31–27-es sikert aratott, így Szegeden szerzett bajnoki címet. Később eldőlt, a klub megkapta a Bajnokok Ligája-induláshoz szükséges szabadkártyát. 

A Maty-éren rendezték meg a nyíltvízi úszók országos bajnokságát, amelyet így hazai környezetben nyert meg Olasz Anna, a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője. 

Ausztriában szerepelt világbajnokságon a 3x3-as férfi kosárlabda-válogatott, ám a Kelemen Balázzsal és Demeter Attilával felálló gárda a csoportkör után búcsúzni kényszerült. 

A hazai 5–1-es siker után 2–2-es döntetlent játszott a Gárdony otthonában, így feljutott az NB III.-ba a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.

Az NB I.-es Paksi FC-hez igazolt a szegedi klubból Temesvári Attila.

Története során először nyerte meg a Magyar kupát a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata, Miután a Péten megrendezett négyes döntőben megelőzte a Répcelak, a Kaposvár és a Tiszakécske csapatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában