A zsombói sportlövő és egyetemista, Rescsik Csaba készül a nyári paralimpiára

2024.01.11. 14:17

Már Párizsra fókuszál

A zsombói Cél-Tudat SE paralimpiai induló sportlövője, Rescsik Csaba két döntőben is szerepelhetett egy szlovén versenyen, míg Jákó Miriam bekerült a győri Európa-bajnoki felnőtt válogatottkeretbe.

A szlovéniai versenyen Rescsik Csaba (balról) találkozhatott a korábbi világcsúcstartó Rajmond Debeveccel is.

Fotó: Cél-Tudat SE

Ő volt az első, aki olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak. Akár az épekről, akár a para sportolókról is beszélünk.

2022 nyara óta, amikor a franciaországi világkupán ezüstérmet szerzett, Rescsik Csaba erre készül, hogy valami nagyot nyújtson – éppen ott, ahol a sportlövők majd Párizs kapcsán versenyeznek.

Ennek szellemében készül is a zsombói Cél-Tudat SE szegedi egyetemista versenyzője, aki legutóbb például a szlovéniai Trzinben a 27. Skirca Openen az épek között indulva mindkét számban (10 méteren 60 lövéses légpuska juniorok és felnőttek) bejutott a legjobb nyolc közé a döntőbe, és mindkétszer hetedik helyen végzett. Ez volt a paralimpiai felkészülés legelső állomása, a következő február 14–18-án lesz Dániában. Ezek után lesz Európa-bajnokság is Granadában, szóval lesz feladat bőven.

A zsombói klub másik sportolója, Jákó Miriam a budapesti Honvéd-kupán szerepelt, amely a második válogató volt az Eb-re. A domaszéki Doma-kupán, a még tavalyi első válogatón Jákó nyert, majd a fővárosi második felvonásban előbb 565, aztán 570 körös teljesítményt nyújtott. Ezzel a két eredménnyel teljesítette a szintet, így Major Veronika és Fábián Sára Ráhel mellett bekerült az Európa-bajnokságon részt vevő felnőtt magyar válogatott keretbe, pedig még két évig junior korú.

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége el is fogadta a február végén kezdődő, Győrben megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságon induló magyar versenyzők névsorát. Az eseményen olimpiai számonként két kvóta talál gazdára, ezen vehet részt tehát Jákó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában