Hamar rajongó lett

2024.01.01. 19:04

Olasz Anna imádja a kézilabdát, mert csapatjáték és pörgős

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszóból, Olasz Annából majdnem kézilabdázó lett. Kacérkodott a tenisszel és a síeléssel is, végül az úszás mellett kötött ki. A Pick Szeged mérkőzéseinek rendszeres vendége, gimnazistaként Vadkerti Attila volt a kedvenc játékosa.

Becsei Dávid

Olasz Anna rendszeres látogatója az OTP Bank-Pick Szeged mérkőzéseinek, de már többször volt a Pick Aréna felvezető showjának a vendége is.

Fotó: Sólya Eliza/pickandball.hu

– Nagyon nehéz megmondani az első alkalmat, amikor először jártam Pick-meccsen, mert az újszegedi sportcsarnokba csak átsétáltunk apával akár egy második félidőre is. Talán hat-hét évesen járhattam először kint. Ami viszont biztos, hogy gimnáziumban csoportosan nagyon sokat jártunk. Ságváris voltam és Barok Pista bácsin keresztül mindig nagyon sok jegyet kaptunk és osztályszinten jártunk ki – emlékezett vissza az első, meghatározó élményekre a Kékek podcastban Olasz Anna, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó.

A szegedi születésű sportoló elárulta, hogy a kezdetekben nagyon szeretett volna kézilabdázni. Kifejezetten csapatjátékosnak tartja magát, éppen emiatt furcsa belegondolni, hogy úszó lett végül. Anyukája féltette a sérülésektől, emiatt nem lett végül kézilabdázó, pedig úgy érzi, a labdaérzéke meglett volna hozzá.

– Egyéni sportolóként azért is imádom a kézilabdát, mert csapatsportág. Más, mint amit én csinálok, de úszásban is a váltókat szeretem, imádom, hogy ilyen pörgős a játék. A kézilabdából az úszásba a legszívesebben a szurkolókat vinné magával – folytatta.

Az elmúlt években erre akár még lehetősége is lehetett volna, ugyanis a bajnoki döntőt követően rendezték a Maty-éren a nyíltvízi úszók országos bajnokságát. Egyik legjobb barátja, a veszprémi születésű Rasovszky Kristóf, az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok úszóval gyakran ugratják egymást szülővárosuk csapata miatt.

– 2023-ban sajnos neki jött ki a lépés, előtte viszont nekünk, én ballaghattam a bajnokcsapat feliratú sálban. Az újszegedi sportcsarnokban járt már Pick-meccsen. Ha nem egymás ellen játszik a Szeged és a Veszprém, akkor mindig szurkol a magyar csapatnak – jegyezte meg.

Néhány éve megsokszorozódott a kézilabda iránti szeretete Olasz Annának, ugyanis rokoni szálak fűzik most már a Pick Szegedhez. Anna unokatestvére, Nóra férje ugyanis Bánhidi Bence.

Ami pedig az úszást illeti, első osztályos tanulóként íratták be szülei a Szegedi Úszó Egyletbe. 2008 óta Gellért Gábor az edzője, akivel kiváló a kapcsolata, aminek elmondása szerint rendkívül jót tett, hogy egy amerikai ösztöndíjnak köszönhetően a tengerentúlon járhatott egyetemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában