Az MVM Szegedi VE sportolói megkezdték vagy ezután kezdik a meleg vízi edzőtáborokat

2024.01.10. 19:01

Szétszaladnak a világban a versenyzők

Miközben az MVM Szegedi VE kajak-kenu sportolói edzőtáborban vannak, vagy oda készülnek, addig érdemes végignézni, milyen események is várnak ránk a Maty-éri olimpiai központban.

Mádi József

Nádas Bence (balról) Dél-Afrikában kezdi meg a meleg vízi felkészülést.

Fotó: Karnok Csaba

Van, aki már túl van egy edzőtáboron; akad, aki éppen most tartózkodik külföldön; mások pedig készülődnek az utazásra.

Az MVM Szegedi VE életében ez teljesen normális időszak, a klub a magyar szövetséggel karöltve minden eszközt megad ahhoz, hogy a versenyzők a lehető legjobb körülmények között készülhessenek.

A legfrissebb csoport az U23-as válogatott, az úgynevezett Los Angeles-keret volt, amely az olaszországi Livignóban sífutó edzőtáborban töltött el egy hetet. A szegediek közül Kiss Ágnes, Molnár Csanád és Molnár Csepke volt tagja a csoportnak.

A kajakos Biben Karina jelenleg is a spanyolországi Sevillában tréningezik, onnan január 18-án jön haza Homoki Tamás tanítványa, majd később még két hetet tölthet el Szingapúrban.

A Hüvös Viktor vezette kajakos csapat január 27. és február 24. között Dél-Afrikában, március 1. és 23. között Sevillában készül, itt Balogh Gergely, Kuli István és Nádas Bence érdekelt. 

Az olimpiai kvótát szerzett kenus, Nagy Bianka (edző: Kása Péter) is két időpontban táborozhat: előbb Dél-Afrikában február 17-től március 1-ig, majd március 17-től március végéig (nincs pontos érkezési dátum) Sevillában.

És végül megint az U23-asok: Boldizsár Gáspár és Fürdök Gábor kenus tanítványai, Kiss Ágnes, Molnár Csanád, Molnár Csepke, Gyányi Levente és Szilágyi Balázs március második felében Törökországba utaznak.

Ami pedig az idei eseményeket illeti, a nemzetközi naptárban több szegedi program is szerepel. Rögtön az első ilyen viadal, amelyet a Maty-éri olimpiai központban rendeznek, május 8–9-én az ICF európai pótkvalifikációs verseny, amelyen a magyar csapatnak két számban, női K2 500 méteren és C1 500 méteren kellene hozni a hiányzó három kvótát.

És ha már eljött Szegedre a világ, akkor május 10–12-én lesz az I. gyorsasági és para világkupa is.

Egy hónappal az említett hosszú hét után máris itt az újabb esemény, mégpedig a felnőtt gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokság, az időpont június 13–16.

Az utánpótlás sem maradhat ki a Maty-éri hangulatból: július 25. és 28. között rendezik a serdülő, ifjúsági, U23-as magyar bajnokságot, egyben a para válogatót, augusztus 2. és 4. között pedig a gyermek, kölyök, SUP, kajakpóló magyar bajnokságot, egyben Kolonics György emlékversenyt.

Az év lényege a sportágban augusztus 6. és 11. között jön el, ekkor tartják Párizsban a nyári olimpiai játékok gyorsasági kajak-kenu versenyszámait, míg szeptember 6–8-án a paralimpiai játékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában