Helyi sport

2024.02.18. 18:30

A fejjáték döntött, előzött a Dorozsma és a Makó – FOTÓK

Győzelemmel emlékezett elhunyt játékosára, Hatvani Józsefre az SZVSE, amely legyőzte a Tiszaszigetet a rangadón a labdarúgó vármegyei I. osztály 17. fordulójában. A Kiskundorozsma is nyert, és fellépett a tabella második fokára.

Vajgely Pál

A fehérmezes Tiszasziget otthon javíthat, az SZVSE Sándorfalván folytatja a tétmeccsek sorát.

Fotó: Török János

Már a második percben előnybe került az SZVSE a Tiszasziget elleni rangadón: a forduló előtt az első két helyen álló csapat összecsapásán még tíz perc sem telt el, amikor két fejes után kétgólos volt a listavezető előnye. Ezt követően hiába kezdeményezett a Tiszasziget, egy jobb oldali beadás után Kelemen Viktor kapáslövése a léc alatt kötött ki, bombagóllal háromra növelte a különbséget. A szünet után jobban kezdett a Tiszasziget, de kimaradtak a lehetőségek, ellenben a túloldalon egy szöglet után Pócs fejese végképp eldöntötte a meccset, ezzel az SZVSE zsinórban 16. győzelmét aratta.

Kihasználta a szigeti vereséget a Kiskundorozsma, amely a Hódmezővásárhelyi FC II.-t győzte le hazai pályán. A dorozsmaiak Kalapács szabadrúgásgóljával kerültek előnybe, majd két szépen végigvitt akciót fejezett be Veszelka, ezzel a dorozsmaiak már a tabella második helyén állnak.

Egymás után negyedik sikerét szerezte a Mórahalom, amely Pióker beadása után Bokányi fejesével került előnybe. Egy rosszul hazaadott labda után büntetőhöz jutott az FK, amely ennek értékesítését követően sokáig tartotta is magát, de végül egy szépen kidolgozott akció végén Rádóczi Dávid találatával otthon tartotta a három pontot a homokháti csapat. 

Fontos meccset nyert az Algyő a Balástya ellenében, amely az első félidő utolsó percében szerezte meg a vezető találatot. Korábban kapufáig jutott az algyői csapat, de a 45. percben Csányi Ádám oldalszabadrúgásába nem ért bele senki, így a labda a hosszú sarokban kötött ki. A fordulás után a Balástya is centikre állt a góltól, de a kapufa után az Algyő eldöntötte a meccset.

Bár kétszer is vezetett a Bordány a Szentesi Kinizsi vendégeként, a hazaiak mindkétszer kiegyenlítettek, sőt, a végjátékban akár meg is fordíthatták volna a meccset, de ekkor kimaradtak a Kurca-parti lehetőségek.

Ásotthalmi sikerével viszont a felsőházi rájátszást jelentő hatodik helyre ugrott fel a tabellán a Makó, amely Frank találatával vezetett, majd az emberhátrányba kerülő ásotthalmiak ellen a végjátékban a klubhoz télen visszatért Borbély Boldizsár góljával lezárta a meccset.

 

Vármegyei I. osztály, 17. forduló

M-Perfect Home-Algyő–Balástya 2–0 (1-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Kis Máté – jól (Burzon, Mígh).
Algyő: Heckó – Patai (Kardos, 63.), Kiss R., Bozóki (Daróczi, 76.), Horváth A., Dudás, Deák (Semjényi, 57.), Buchholcz (Kovács M., a szünetben), Csányi Á., Pócs, Selyem (Csányi A., 85.). Edző: Fülöp Tibor.
Balástya: Mészáros – Szűcs T., Sári (Vámos T., 57.), Bitó, Szobácsi, Mágocsi (Szántó, a szünetben), Bagi, Horváth Cs. (Márkus, 57.), Vörös (Szabó A., 85.), Bárkányi, Tóth P. (Muró, 83.). Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerzők: Csányi Á. (45.), Kardos (78.).
Jók: Kiss R., Csányi Á., Bozóki, Pócs, Kovács M., ill. senki. 
Fülöp Tibor: Nehéz mérkőzésen, egy szervezett ellenféllel szemben nagyon fontos győzelmet arattunk. A kapu előtt határozottabbnak kell lennünk a jövőben. 
Szádeczky Zalán: –  Egy rendkívül jó csapattal találkoztunk ma. Azt gondolom, egyáltalán nem vallottunk szégyent. Sokkal bátrabbnak és kezdeményezőbbnek kell lennünk, hiszen ehhez minden képességünk megvan. Ebben kell fejlődnünk a jövőben. Büszke vagyok a csapatra, gratulálok az Algyőnek!

Kiskundorozsma–Hódmezővásárhelyi FC II. 3–0 (2-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 120 néző. Vezette: Gargya Balázs – kiválóan (Tóth K., Kiss D.).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á. (Simon, 75.), Molnár K., Kalapács, Veszelka (Tóth N., 69.), Hochheiser, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp (Agócsy, 78.), Bozsó (Lóki, 51.), Kis B. (Bodonji, 51.). Edző: Ottlik Sándor.
HFC II.: Hegyes – Vass, Rabecz, Pálinkás, Buzás, Török (Telek, 72.), Orosz (Guth, a szünetben), Kónya (Borbás, 57.), Patkós, Kis D. (Tatár, a szünetben), Hegedűs (Bencze, 57.). Edző: Vinnai István.
Gólszerzők: Kalapács (11.), Veszelka (17., 49.).
Jók: mindenki, Veszelka a mezőny legjobbja, ill. senki. 
Ottlik Sándor:Egy szimpatikus, fiatal, hajtós csapat ellenében úgy gondolom, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.  
Vinnai István: Közepes színvonalú mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó csapat győzött.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–FK 1899 Szeged-SZEOL 2–1 (1-0)
Mórahalom, 100 néző. Vezette: Maurer János – közepesen (Csöngető, Szűcs).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Róka, Heidrich, Rádóczi Dáv., Csehó (Szalma, 57.), Csizmadia, Holcsik (Tajthy, a szünetben), Mészáros, Pióker (Hovanyecz, 84.), Bokányi. Edző: Papp Endre.
FK Szeged: Kőrösi – Tóth G., Giba, Indre, Csuka, Varga V. (Bürgés, 84.), Cs. Tóth, Magyar, Heredea, Benkő (Hegyesi B., 43.), Tóth A. (Fóris, 64.). Edző: Dóra János.
Gólszerzők: Bokányi (10.), Rádóczi Dáv. (71.), ill. Benkő (32., 11-esből).
Jók: Bokányi, Weszelovszky, Pióker, Rádóczi Dáv., ill. Magyar, Giba, Tóth G. 
Papp Endre:Ma sem játszottunk hibátlanul, a helyzetek alapján hamarabb lezárhattuk volna a meccset, de a semmiből megbüntetett bennünket az ellenfél. A mai FK ellen így is sokat ér ez a győzelem, fontos három pontot szereztünk.
Dóra János: Ma nem látszott a helyezések közötti különbség. Soha nem adjuk fel, jövő héten újra megpróbáljuk! Jobbulást, Jaki!

SZVSE-G-Falc Kft–Tiszasziget 5–1 (3-0)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Kőhalmi Attila – jól (Kócsó, Vida).
SZVSE: Seres – Kormányos (Mészáros, 80.), Pócs, Csamangó, Rádai, Beretka (Ábrahám-Fúrús, 67.), Albert (Fodor, 72.), Mezei, Kelemen V. (Baji, 35.), Papp Á. T., Amariutei. Edző: Kelemen Balázs.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A. (Szabó D., 80.), Szilágyi, Skribek B. (Buzsáki, 70.), Bálint, Skribek Á. (Prozlik, a szünetben), Baka (Varga Z., 89.), Dancsok, Farkas F., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Beretka (2.), Amariutei (9., 87.), Kelemen V. (31.), Pócs (63.), ill. Szilágyi (76., 11-esből).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Kelemen Balázs:Gratulálok a csapatnak, méltóan sikerült megemlékezni Hatvani Józsiról! A győzelmünket az ő emlékének ajánljuk!
Bány Tamás:Elég rendesen belealudtunk ebbe a meccsbe, akárcsak a bajnokság kezdetébe. Tartom annyira jó csapatnak magunkat, hogy észhez térünk.

Ásotthalom–Makó 0–2 (0-0)
Ásotthalom, 80 néző. Vezette: Kiss Dávid – gyengén (Csöngető, Kőhalmi).
Ásotthalom: Mityók – Kothencz G., Farkas F. (Kukli, 65.), Góra, Kothencz L., Dobák, Savanya, Sándor, Hevesi, Malatinszki Á., Vetstein (Tóth A., 76.). Edző: Hevesi Tibor.
Makó: Bohák N. – Bohák D., Borbély (Beke, 89.), Kardos, Frank (Olasz, 89.), Pepó (László, a szünetben), Molnár D., Rakity, Czebe (Béres, 59., Petrovics, 84.), Dancsó, Pataki. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Frank (58.), Borbély (87.).
Kiállítva: Hevesi (81.).
Jók: Hevesi, Kothencz L., Savanya, ill. mindenki. 
Hevesi Tibor: Amíg a helyzeteinket nem tudjuk gólra váltani, addig sajnos nem tudunk meccset nyerni. Nem tudom, mit vétettünk a játékvezetés ellen, de amíg így fújnak, esélyünk sem lesz a pontszerzésre. 
Botlik Róbert: A lelkes hazai csapat ellenében jobb volt a helyzetkihasználásunk. 

Szentesi Kinizsi–DB Futball Bordány SK 2–2 (1-1)
Szentes, 100 néző. Vezette: dr. Hegyi Eszter – közepesen (Vida, Halász).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Bartucz B., Dovics, Rostás, Bartucz P., Sarusi (Illés, 68.), Locskai, Péter (Bertók, 77.), Rácz D., Koncz, Becsek. Edző: Sallai Róbert.
Bordány: Vasas (Arnold, 75.) – Márki, Meszes (Táncos, 66.), Visnyei, Pióker (Márton, 88.), Kis L., Mondics (Arany, 81.), Krizs (Rácz M., 59.), Sárkány, Kovács D., Kovács P. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Koncz (21., 11-esből), Illés (81.), ill. Kovács D. (7.), Mondics (54.).
Jók: Bartucz B., Rácz D., ill. Mondics, Márki, Kis L. 
Sallai Róbert: Sokat dolgoztunk ma a sikerért, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, amelyeket rendre kihagytunk. A helyzetek befejezésével továbbra sem boldogulunk.
Nagy Torma Ricsárd: –  Reális döntetlen született, a maga periódusában mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést. Csapatom megmutatta a karakterét, a folyamatos sérülések se zavarták meg a játékunkat.

A 18. forduló programja

Szombat, 14 óra: Tiszasziget–Ásotthalom, Balástya–SZVSE-G-Falc Kft, Makó–Kiskundorozsma, FK 1899 Szeged-SZEOL–Szentesi Kinizsi. Vasárnap, 14 óra: DB Futball Bordány SK–M-Perfect Home-Algyő, Hódmezővásárhelyi FC II.–Mórahalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában