Fontos bajnoki az Andersen Ligában

2024.02.08. 16:02

A Goodwill Pharma Szeged "hatpontos" meccsen fogadja a Ferencvárost

Akár sorsdöntő is lehet a Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapata számára a szombaton 19 órakor kezdődő Ferencváros elleni bajnoki az Andersen Ligában a Műjégpályán az ötödik hely szempontjából. A rájátszásban már biztosan ott vannak a szegediek, de a leendő ellenfél miatt egyáltalán nem mindegy, melyik pozícióban végeznek.

Becsei Dávid

Garbacz Máté szerint még sosem volt ilyen jó csapatkohézió Szegeden

Fotó: Karnok Csaba

Miután a bajnokaspiráns Győr otthonában meglepetésre 7–5-re nyerni tudott a Goodwill Pharma Szeged két fordulóval korábban, bebizonyosodott, hogy a szegediek ott lesznek a rájátszásban. Ezen a hétvégén nagy lépést tehetnének hazai környezetben, a Műjégpályán Pék György vezetőedző tanítványai, hogy az ötödik helyről folytathassák. Jelenleg ugyanannyi pontot gyűjtöttek a szegediek, mint a Ferencváros, így nagy jelentősége van annak, melyik fél nyer szombaton este.

– Ez egy tipikus hatpontosnak nevezhető meccs lesz, hiába van még néhány mérkőzésünk hátra ezen kívül az alapszakaszból – emelte ki Garbacz Máté, a Goodwill Pharma Szeged kapusa.

Az Andersen Liga alapvetően azt a szerepet tölti be, hogy azoknak a játékosoknak nyújtson rendszeres sportolási lehetőséget, akik nem férnek be az Erste Ligába, de jó játékerőt képviselnek, vagy éppen a juniorbajnokságból már kiöregedtek, és folytatni szeretnék pályafutásukat. Egyfajta átmenet, hogy minél többen jégkorongozhassanak félprofi-szinten.

Visszatérve a Szeged–FTC meccs jelentőségére, Garbacz szerint azért nem mindegy, hogy ötödikként vagy hatodikként zárják az alapszakaszt, mert akkor a budapesti MAC Ikonokkal kellene megküzdeniük. Ez pedig azért okozna könnyebbséget a Goodwill Pharmának, mert a játékoskeret nagyjából kilencven százaléka Budapesten él. A rájátszásban minden párharc két győzelemig tart.

Néhány hónapja alaposan átalakult a szegediek játékoskerete. Jelentős számban távoztak a csapatból, miközben az újpesti akadémiával meglévő együttműködésnek köszönhetően több fiatal érkezett, valamint orosz légiósokkal erősödtek meg a Tisza-partiak.

– Pék György személyében egy kiváló edzőt szerződtettünk a szezon előtt, valamint az érkező és a maradó játékosok egy nagyon jó magot alkottak. Később aztán a maradók úgy döntöttek, mégsem maradnak, így néhány meccsen akadtak létszám-problémáink is. Most már viszont kijelenthetem, sosem volt ilyen jó a csapatkohézió Szegeden, amióta itt vagyok. Bizakodva várom a folytatás – mondta Garbacz.

A rutinos kapus hozzátette, nagy segítségére van a csapatnak a három orosz légiós, akik azután jöttek, hogy az amerikaiak elmentek. Egyikük otthon kapott visszautasíthatatlan állásajánlatot, míg a többiek más európai együtteseknél helyezkedtek el. Kambulov, Liutov és Biakin magasszinten van játéktudásban, technikailag képzettek, de érződik rajtuk, hogy hosszabb ideig nem jártak jégen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában