Szombaton érkezik Szegedre a Máv Előre

2024.02.28. 16:14

A Vidux-SZRSE hiányos kerettel szenvedett vereséget

Vereséget szenvedett a Pénzügyőr vendégeként a Vidux-Szegedi RSE a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában, így a nyolcadik helyen álló kecskemétiekkel szemben már ötpontos a hátránya.

Becsei Dávid

Fotó: Kocsis Alíz

A szegediek vezetőedzőjének, Berkes Zoltánnak két kulcsembert is nélkülöznie kellett, ugyanis Gönczi Imre és Borsi Levente sem állt a rendelkezésére. Az első szettben hamar kialakult a nagy különbség, 14–4-nél már tíz pont volt az előnye a hazaiaknak, végül hattal nyerték az első felvonást. A második játszmát 7–0-val indította a Pénzügyőr, majd nyerte meg azt 25–12-re. A harmadikban 15–15-ig kiélezett szettet láthattak a nézők, de ezt is behúzták a hazaiak.

A következő fordulóban szombaton 18 órától a Máv Előre lesz a szegediek vendége az újszegedi sportcsarnokban.

– Hiányos kerettel érkeztünk a Pénzügyőr otthonába. Nem jól kezdtük a mérkőzést, sajnos az eddigi meccsekre jellemző koncentrációs, fegyelmezett játék hiányzott. Ellenfelünk az előző bajnokin elszenvedett vereség után jelentős mértékben rendezte sorait és ezt igyekezett érvényesíteni a mérkőzésen. Fejben lassúak voltunk és ez a mai napon a remek formát kifogó Pénzügyőr ellen nagyon kevésnek bizonyult. A játék minden elemében fölénk lőttek így megérdemelten arattak győzelmet, gratulálok nekik. A hétvégén a nemzetközi kupában is érdekelt Máv Előre csapata fog hozzánk látogatni, ami kiváló erőkből áll. Nyilván nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei, de amennyire ez a rövid idő alatt lehet, szeretnénk rendezni sorainkat és amennyire lehet, megnehezíteni jóval esélyesebb ellenfelünk dolgát – nyilatkozta a meccs után a klubhonlapon Berkes Zoltán vezetőedző.

Pénzügyőr SE–Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25–19, 25–12, 25–20)
Férfi NBI Extraliga Alapszakasz 20. forduló, Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 39 néző. Vezette: Mezőffy, Barabás
Pénzügyőr SE: Kovács, Tóth, Kiss, Kövessy, Hajós, Mihálovits. Csere: Feliciano (libero), Kozhuharov (libero), Kispál, Székely, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Trindade, Sarnyai, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Kasnyik, Honti. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában