Helyi sport

2024.02.17. 18:15

Fejesgólokkal nyerte az SZVSE a Tiszasziget elleni rangadót - FOTÓK

Mind a négy mérkőzés hazai sikert hozott a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály 17. fordulójának szombati játéknapján.

Delmagyar.hu

A fehérmezes tiszaszigetiek próbálkoztak, de nem tudták megállítani a listavezetőt.

Fotó: Török János

Nem termett pont a vendégcsapatoknak a vármegyei I. osztály 17. fordulójának szombati játéknapján. A pontszerzéshez legközelebb az FK Szeged állt, amely az utolsó húsz percig úgy tűnt, egy pontot megcsíphet a Mórahalom vendégeként, ám a hazaiak végül otthon tartották a három pontot.

Közvetlenül a szünet előtt szerzett góllal került előnybe, és fontos győzelmet aratott a Balástya ellenében az Algyő. A Kiskundorozsma bő negyed órányi játékot követően már kettővel vezetett a HFC II. ellen, és mivel a Tiszasziget kikapott, a dorozsmaiak előreléptek a második helyre a tabellán. 

A forduló rangadóján ugyanis alig tíz perc leforgása alatt már kétgólos előnyben volt a listavezető SZVSE, amely két fejessel került előnybe a Tiszasziget ellenében. Hiába voltak jó periódusai a vendégeknek, a gólt az SZVSE szerezte, Kelemen Viktor egy óriási kapáslövéssel növelte háromra a különbséget. A szünet után jobban kezdett a Tiszasziget, de szépítenie nem sikerült – sőt, egy újabb szöglet utáni fejessel már néggyel vezetett az őszi bajnok. A vendégek a kapufát is eltalálták, végül Szilágyi büntetőjével összejött a szépítés, de a végén Amariutei használt ki egy ziccert, így az SZVSE magabiztos sikert aratott, a Tiszasziget pedig visszacsúszott a tabella harmadik helyére.

 

Vármegyei I. osztály, 17. forduló

M-Perfect Home-Algyő–Balástya 2–0 (1-0)
Gólszerzők: Csányi Á. (45.), Kardos (78.).

Kiskundorozsma–Hódmezővásárhelyi FC II. 3–0 (2-0)
Gólszerzők: Kalapács (11.), Veszelka (17., 49.).

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–FK 1899 Szeged-SZEOL 2–1 (1-0)
Gólszerzők: Bokányi (10.), Rádóczi Dáv. (71.), ill. Benkő (32., 11-esből).

SZVSE-G-Falc Kft–Tiszasziget 5–1 (3-0)
Gólszerzők: Beretka (2.), Amariutei (9., 87.), Kelemen V. (31.), Pócs (63.), ill. Szilágyi (76., 11-esből).

A forduló további programja, vasárnap, 14 óra: Szentesi Kinizsi–DB Futball Bordány SK, Ásotthalom–Makó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában