Egy hét múlva már tétmeccsek

2024.02.25. 17:59

Főpróbát tartott az NB III.-as rajtra a HFC és a Szeged-Csanád GA II. – GALÉRIA

Az előttünk álló hétvégén már elindul a labdarúgó NB III. tavaszi idénye, amelyre a Szeged-Csanád GA II. és a Hódmezővásárhelyi FC is főpróbát tartott. Előbbi a Mohácsot győzte le 2–1-re a Szent Gellért Fórum centerpályáján, míg utóbbi a román Nagyváradot 4–0-ra itthon.

Becsei Dávid

Önbizalomnövelő győzelemmel hangolt a Szeged-Csanád GA II. a bajnoki folytatásra.

Fotó: Gémes Sándor

– Nagyon jól játszottunk, végig kontrolláltuk a mérkőzést. Több gólt is szerezhettünk volna, ezzel együtt maximálisan elégedett vagyok a látottakkal. Szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk, nem hagytuk kibontakozni az ellenfelet. Ez egy jó rávezetés volt a bajnoki rajtra – nyilatkozta a klubhonlapon Igor Bilics, a Szeged-Csanád GA II. trénere, miután 2–1-es sikert arattak a szintén NB III.-es, de a Dél-nyugati csoportban érdekelt, tizenhét ponttal 11. Mohács ellen. A szegedi gólokat Szabad Vendel és Pataki Zoltán szerezte.

A kezdetektől dominálta a játékot a HFC a Nagyvárad ellen. A Hódmezővásárhelyen játszott mérkőzés 17. percében Deczki kirúgása után Guth vezette egy darabig a labdát, majd passzolt Rabecz Valterhez, aki kilőtte a hosszú felső sarkot, 1–0. A 31. minutumban ismét Rabecz V. volt eredményes, Gréczi asszisztját követően a kapu előteréből passzolt a hálóba, 2–0. A szünet után az 54. percben Gréczi szólójának a vendégek kapusa szabálytalanul vetett véget, a tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette, 3–0. A végeredményt a 61. minutumban Pleszkán állította be. Orosz kiugratta Mahlert, aki középre gurított, amire a leggyorsabban Pleszkán reagált és talált közelről a kapuba, 4–0.

– Fontos, hogy győztünk, hogy jól zárult a felkészülésünk, épülni tud ezzel a hitünk, az önbizalmunk és a játékunk. Volt hiányérzetem eddig az együttműködésekkel kapcsolatban, de ezek az utolsó edzőmeccsen a helyükre kerültek. Felszabadultan és nagy kedvvel futballoztunk, mindenki bizonyítani akart, így sikerült egy jó csapatot felőrölni – értékelt gyakorlást követően Antal Krisztián, a HFC vezetőedzője.

Vasárnap 14 órától a 17. forduló meccseivel folytatódik az NB III. A negyedik HFC a dobogós Körösladányt fogadja, míg a sereghajtó Szeged-Csanád GA II. az utolsó előtti Cegléd vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában