A szegedi úszó remekelt az erős mezőnyben

2024.02.14. 17:56

Hatodik lett Pádár

A Szegedi Úszó Egylet versenyzője, Pádár Nikolett a hatodik helyen végzett 200 méteres gyorsúszásban a dohai vizes világbajnokságon.

Mádi József

A szegedi Pádár Nikolett a női 200 méteres gyorsúszás döntőjében hatodik helyen végzett.

Fotó: Kovács Tamás

A 17 esztendős magyar úszó a hetedik legjobb idővel, 1:57.13 perccel várta élete első felnőtt világbajnoki fináléját, amivel ráadásul megszakította a magyar női versenyzők rossz sorozatát, ugyanis múlt nyáron Fukuokában senki sem úszott döntőt közülük.

A finálé mezőnye elképesztően erős volt, Pádár mellett csak a cseh és a brazil riválisa nem rendelkezett olimpiai vagy világbajnoki aranyéremmel. A szegedi versenyző – aki jövőre már az Egyesült Államokban, a legendás Michael Phelps korábbi, valamint a 200 méter háton világbajnok Kós Hubert jelenlegi edzőjével, Bob Bowmannal dolgozik – 50 méternél hatodik, 100-nál ötödik, 150-nél megint hatodik volt és ebben a pozícióban is csapott a célba 1:56.89 perccel.

– Nagyon boldog vagyok, elképesztő öröm számomra, hogy ott tudtam lenni a döntőben, mivel számomra ez egy teljesen új szint. Nagyon fájt ez az úszás, de próbáltam belőle a legtöbbet kihozni, mindent kiadtam magamból, az pedig már csak plusz, hogy a világ hatodik legjobbja vagyok – nyilatkozott az MTI-nek Pádár.

Pádár Fukuokában kilencedik volt, azaz éppen lemaradt a döntőről, míg most a hongkongi Siobhan Bernadette Haughey győzött 1:54.89 perccel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában