Helyi sport

2024.02.13. 08:20

Hősöket fogunk látni a ringben

Olyan lehetőséget kapnak az ökölvívók, mint annak idején Rocky a világsikerű filmben. A HELL Boxing Kings versenysorozat 100 ezer dolláros fődíjához a sportág szentesi szakértője, Bertók Róbert a projekt szakmai vezetőjeként segítheti hozzá a jelentkezőket.

Darók József

A korábbi szövetségi kapitány az ökölvívás népszerűsítésén dolgozik. Fotó. DM

Alig pár napja hirdették meg, máris többszörös a túljelentkezés a HELL Boxing Kings versenysorozatára. Aki bejut, 10 országból nemzetközi ellenfelekkel mérettetheti meg magát a ringben, 100 ezer dolláros pénznyeremény és karrier reményében. A nemzetközi projekt szakmai vezetői feladatával a szentesi Bertók Róbertet keresték meg. 

A most induló és év végéig boksz a HELL Energy Promotion projektje, ezzel ismét egy új korszak veszi kezdetét a pályafutásomban

 – kezdte büszkén Bertók Róbert. Elárulta, szinte látatlanban igent mondott a felkérésre, hiszen szeretett sportágáról van szó. 1987-től bokszolt, magyar bajnoki címig és válogatottságig jutott, aztán kétszeres világbajnok lett kick-boxban, amit sikeres menedzseri és rendezvényszervezői tevékenység követett. A profi ökölvívástól aztán újra az amatőrökhöz vezetett az útja: szövetségi kapitányként, majd szakmai vezetőként 12 év legjobb eredményeit hozták, köztük két olimpiai kvótával, és számos Európa-bajnoki éremmel.

A legendás Roy Jones Jr.-ral dolgozik egy projektben Bertók Róbert. Fotó: DM
A legendás Roy Jones Jr.-ral dolgozik egy projektben Bertók Róbert. Fotó: DM

A Hell Boxing Kings bevezet egy új Rocky-effektust, azaz mindenkinek lehetőséget biztosít, hogy hőssé váljon, akiknek valamilyen okból nem jött össze a válogatottság, vagy az olimpiai álom. Előny, de nem feltétel a küzdősportos múlt, bárki előtt ott az esély – magyarázta Bertók Róbert. 

A legjobbakat novemberre már ismerni fogja az ország, előbb az internetről, majd a hétvégéken futó televíziós adásokból. – Egy életpályamodellt mutatunk be, hiszen a hatalmas pénznyereményen kívül óriási ismertségre is szert tesznek a versenyzők, sínre kerülhet az életük. Ebből mindenki profitál, leginkább a sportág, példa nélküli segítő kezet nyújt az ökölvívásnak a cég – mondta a szakmai vezető. Az ő feladata, hogy a Mádi Tamás ügyvezető által megálmodott projektet szakmailag felépítse, és ötleteket szolgáltasson.

Szenvedélyesen vetette bele magát a munkába, mert soha nem látott lehetőséget lát benne a sportág számára, és az ökölvívás híveinek, illetve az igazolt versenyzők számának megugrását is várják tőle. Ráadásul Roy Jones Jr. kilencszeres világbajnok négy súlycsoportban, gyermekkora egyik hőse a Hell Boxing Kings nagykövete.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában