Helyi sport

2024.02.11. 11:04

Kicsin múlt a döntő 400 gyorson Pádár Nikolettnek

A 4x100 méteres gyorsváltók olimpiai kvótát szereztek Dohában, elrajtoltak a medencés úszószámok.

Delmagyar.hu

Élete második legjobb idejét úszta 400 gyorson Pádár Nikolett.

Fotó: Török János

A világ legnagyobb fedett sportlétesítményében, egy szabványméretű futballpályára épített ideiglenes medencében rendezik meg a vizes világbajnokság medencés úszószámit.

Az Aspire Dome-ban a nyitónapon 400 méter gyorson ugrott vízbe Pádár Nikolett. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet 17 éves versenyzője számára nem ez volt a dohai világbajnokság fő száma, ám karrierje második legjobb idejét (4:09.21) érte el. Az utolsó hosszig harcban volt a döntőbe kerülésért, ám végül az argentin versenyző megelőzte, futamában hatodik, összesítésben pedig kilencedik lett, így elsőszámú tartaléknak számít az esti döntő előtt.

Ez a második legjobb idő, amit valaha úsztam ezen a távon, ha lenyúlom a mellettem lévő lányt, akkor bent vagyok a döntőben. A kétszáz méterre készültem, februárban egyáltalán nem rossz eredmény, amit elértem, nem vagyok csalódott – nyilatkozta a futamot követően Pádár Nikolett.

A nyitónap a 4x100 méteres gyorsváltók küzdelmeivel zárult, az ötkarikás kvótákat itt a tavalyi, Fukuokában rendezett vb-n és az itt úszott idők alapján osztották el - a Japánban dobogósok részvétele már biztos volt. A nőknél nem voltak érdekeltek a magyarok, így csak az időeredményeket kellett nézni a fukuokai végeredménnyel összehasonlítva. Ezek alapján a Senánszky Petra, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna, Pádár Nikolett által úszott 3:40.02 perces idő elégnek bizonyult az ötkarikás kvótához.

A férfiaknál a Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Jászó Ádám, Németh Nándor összetételű négyes nem tudott faragni a fukuokai időből (3:14.42), viszont 3:14.73 perccel a nyolcadik helyen bekerült az esti döntőbe, egyben olimpiai indulási jogot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában