Fontos sikert arattak

2024.02.12. 13:00

Legyőzte a Szeged a Ferencvárost

Összejött a szegedi bravúr a Ferencváros ellen, így a Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapata lépéselőnybe került az Andersen Liga tabelláján a zöld-fehérekkel szemben. A Tisza-partiaknak három mérkőzésük maradt hátra az alapszakaszból a 9–5-ös hazai győzelem után.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Karnok Csaba

Úgy sikerült minden, ahogy eltervezték. Az idei szezonban nézőcsúcsot jelentő, 450 szurkoló látogatott ki a Műjégpályára, akik igazán jól szórakozhattak, hiszen hamar többgólos előnyt építettek ki a hazaiak. A mérkőzés fontosságát a pontegyenlőség adta, hiszen a Szeged és az FTC is 27-27 pontot gyűjtött találkozójukat megelőzően. Jécsai Dávid révén jutott vezetéshez a Goodwill Pharma, amely az első harmadban gyorsabban és pontosabban jégkorongozott ellenfelénél, így Szalmás, Liutov és Balogh góljaival 4–1-re ellépett.

Nem lehetett hátradőlni, de nem csökkent a hazaiak előnye a második harmadban sem, 6–3. A záró húsz perc két szegedi találattal indul, így kialakult az addigi legnagyobb különbség a csapatok között. Egy szép, majd egy szerencsés góllal feljöttek 8–5-re a ferencvárosiak, a végeredményt Horváth Tamás távoli bombagólja állította be.

Szerdán a Dél-Budai Hockey Club vendégeként pótolnak bajnokit a szegediek, majd február 24-én a MAC Ikonok otthonában lépnek jégre, az alapszakasz pedig március 2-án itthon az Óbudai Hockey Academy ellen zárul.

Pék György: – Ez volt az idény legjobb meccse, még a győrinél is jobb egy fokkal. Talán először sikerült olyan kerettel felállnunk, amelyben minden meghatározó játékosunk helyet kaphatott, mindenki el tudott jönni. Az orosz légiósaink a héten plusz edzést is vállaltak, egyre jobb kondiban vannak, ez látszott a játékukon. De nem csak ők érdemelnek dicséretet, elég megnézni a jegyzőkönyvet, hány magyar hokisunk szerzett pontot.

Goodwill Pharma Szeged–FTC-Telekom 9–5 (4–1, 2–2, 3–2)
Andersen Liga, 17. forduló. Szeged, 450 néző. Vezette: Belák, Dósa, Varjú-Bartal, Gáspár.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz M. (90%, 43 védés) – Ritecz (1), Horváth T. 1, Morvay, Balogh 1, Danilov 1 (2) – Garbacz Á., Surányi , Kambulov (1), Liutov 3 (1), Biakin (3) – Jécsai 1, Szalmás 1 (1), Kaposi 1 (2), Jakab – Kozák (kapus). Vezetőedző: Pék György.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában