tavaly augusztus 27. után kapott ki megint a Szeged-Csanád GA

2024.02.11. 19:11

Meglepte az Ajka a Szegedet

A labdarúgó NB II. 20. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban az Ajka együttesét fogadta, és 2–0 vereséget szenvedett, ezzel tavaly augusztus vége óta szenvedett újra vereséget.

Mádi József

Zuigéber Ákos (jobbról) volt a legveszélyesebb szegedi játékos.

Fotó: Gémes Sándor

Már az ötödik percben akadt komoly lehetőség, hiszen Zuigéber Ákos a kifejelt labdát 18 méterről, egyből kapura lőtte, Horváth Dániel bravúrral tolta fölé. 

Az Ajka érezhetően a biztonságos játékot tartotta szem előtt, labdavesztés után nagyon szűk területre szorították a játékot a vendégek. A Szeged támadásban a sok passzos játékot erőltette. Ilyenből alakult ki az újabb szegedi veszély, de előbb Klausz Milán, majd Bíró Bence lövésébe tudtak beleérni a vendégek. Mindez előjele volt az ajkai vezetésnek, amelynél a Tóth Bence 16-oson belüli szabálytalansága után megítélt 11-est Nagy Mihály Krisztián váltott gólra, 0–1. A Szeged 589 játékperc után kapott ismét gólt az NB II.-ben. 

A találat után érezhetően elfogyott a kreativitás a szegediek játékából, a szünetig hátralévő időben nem igazán volt veszélyes hazai támadás. A 43. percben megint egy távoli lövés érkezett Horváth D. kapujára, aki jobb kézzel bravúrral ütötte fülé a labdát.

A szünet után sokáig nem történt érdemleges esemény, majd a 61. percben Zuigéber közeli lövésébe vetődött bele Horváth D. – ez nagy helyzet volt. A 72. percben jött a hidegzuhany, amikor Tajthy Tamás 16-oson belüli lövése után felpattant a labda egy védőn, és a hazai kapus felett a hálóba hullott, 0–2. 

Ezzel a vereséggel két sorozata is megszakadt a Szegednek: egyrészt 13 veretlen mérkőzés után jött ez a kudarc, illetve bő hat mérkőzést követően kapott gól(oka)t a csapat.   

Alekszandar Sztevanovics: – Sajnos elveszítettük ezt a meccset, elnézést kérek a szurkolóinktól, hogy ez megtörtént. A mai nap nem a mi napunk volt. Tudtuk, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de be kell vallani, nem érdemeltünk győzelmet, a jobb csapat nyert. A helyzeteinket kihagytuk, az ellenfél pedig megbüntette az Ajka. Szenvedély és agresszivitás nélkül próbálkoztunk, a második labdákat rendre a vendégek szerezték meg. 

SZEGED-CSANÁD GA–FC AJKA 0–2 (0–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1243 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Dobos Dávid, Vrbovszki Pál).
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., 65.), Szilágyi Z., Tóth B., Kővári (Magyar Zs., 81.) – Zuigéber, Haris, Márkvárt, Óvári (Nagy R., 71.) – Bíró B. (Nyári, a szünetben), Klausz M. (Borvető, a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
AJKA: Horváth D. – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Fiáth (Babos, 84.), Csizmadia, Tajthy (Kenderes, 84.) – Zsolnai (Pantovics, 68.), Nagy M. (Szarka, 54.), Borsos F. (Sejben V., 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs. 
Gólszerző: Nagy M. (22., 11-esből), Tajthy (72.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában