Helyi sport

2024.02.25. 18:11

Megnyerte az alapszakaszt az SZVSE, átalakult a dobogó – FOTÓK

Visszaszerezte a második helyet a Tiszasziget, jobb gólarányának köszönhetően pedig a harmadik helyre lépett fel a Mórahalom a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály 18. fordulóját követően. Eldőlt az is, hogy az SZVSE nyerte az alapszakaszt.

Vajgely Pál

A zöldmezes Balástya nagyot küzdött, de nem tudta megállítani az SZVSE-t.

Fotó: Török János

Alaposan átrendeződött a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály dobogója a 18. fordulót követően.A listavezető SZVSE nem hibázott, habár a Balástya az ideiglenes, sándorfalvi otthonában kétszer is egyenlíteni tudott, a Vasutasok további találataira már nem volt válasz. Az SZVSE zsinórban a tizenhetedik meccsét nyerte meg, és ezzel a sikerrel biztossá vált, hogy az élről várhatja majd a felsőházi rájátszást, hiszen az alapszakaszból már csak négy forduló van, az SZVSE előnye pedig 15 pont.

Visszaugrott a második helyre a Tiszasziget, amely a sereghajtó Ásotthalom ellen aratott magabiztos győzelmet. A szigetiek korán előnybe kerültek, miután Dancsok volt önzetlen, és hozta szinte kihagyhatatlan helyzetbe Szilágyit, majd Prozlik beadására érkezett Baka, aki a második félidőben egy szöglet után is eredményes volt. A Tiszasziget ezzel először nyert tavasszal, és még az is belefért, hogy elhibázzanak egy büntetőt. Az ásotthalmiak egymás után a hatodik meccsükön maradtak pont nélkül.

Egy szöglet döntött Makón, Megyesi fejese három pontot jelentett a hazaiaknak a mérkőzésen egyébként több nagyobb helyzetet kidolgozó Kiskundorozsma ellen. A vendégeknek nem sikerült betalálniuk, így egy pontrúgás döntött a három pont sorsáról. A dorozsmaiak vereségükkel, valamint a Mórahalom hódmezővásárhelyi győzelmével visszaestek a negyedik helyre. A homokhátiak egy feszült hangulatú mérkőzésen, két tizenegyessel fordítottak a HFC II. vendégeként, és mivel jobb a gólarányuk a Kiskundorozsmánál, így már a harmadik helyen állnak.
 

Az elejétől fogva uralta a meccset Bordányban az Algyő, a vendégek Selyem szép csele, majd befejezése után kerültek előnybe. Az algyőiek játékosa a második félidőben szinte lekopírozta korábbi találatát, és komolyabb különbség is kialakulhatott volna, de az Algyő több alkalommal is a kapufát találta el.

Megtört a Szentesi Kinizsi nyolc meccs óta tartó nyeretlen szériája, a Kurca-partiak Becsek remek megoldásainak, valamint a jól felépített támadásaiknak köszönhetően nyerni tudtak az FK Szeged vendégeként. A vendégeknél a cserekapus Pálinkásnak a mezőnyben kellett játszania a sérülések miatt.

 

Vármegyei I. osztály, 18. forduló

Tiszasziget–Ásotthalom 4–0 (2-0)
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Gargya, Vida).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Szilágyi N. (Szabó D., 81.), Bánfi (Varga Z., 81.), Prozlik, Tóth I. (Buzsáki, 65.), Bálint, Baka (Nagy A., 65.), Dancsok (Varga G., 81.), Farkas F. I., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Ásotthalom: Mityók – Kothencz G. (Kukli, a szünetben), Farkas F. II., Góra (Szász, 69.), Szilágyi Á., Kothencz L., Dobák T., Savanya, Sándor (Zsótér A., 75.), Malatinszki Á. (Tóth A., 65.), Vetstein (Zsótér I., a szünetben). Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Szilágyi N. (6.), Baka (28., 58.), Bálint (63.).
Jók: Baka, Papp Á. ill. Szilágyi Á., Savanya, Kothencz L. 
Bány Tamás: Az elmúlt két forduló után csakis a győzelem volt elfogadható számunkra, amit sikerült teljesítenünk. 
Hevesi Tibor:Ma ennyire futotta az erőnkből, megérdemelt hazai siker született.

Balástya–SZVSE-G-Falc Kft. 2–5 (2-3)
Sándorfalva, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Kócsó, Csöngető).
Balástya: Mészáros L. – Szűcs, Sári (Faragó, a szünetben), Bitó M., Mágocsi (Horváth Cs., 70.), Bagi (Gera L., 87.), Szántó (Szabó A. 87.), Mrkus, Vörö, Tóth G., Tóth P. (Bitó B., 79.). Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
SZVSE: Seres – Kormányos (Csamangó, 68.), Fodor (Mészáros Z., 71.), Pócs, Rádai, Albert, Mezei, Ábrahám-Fúrús (Laczi, 74.), Lévai, Amariutei, Baji (Miklós-Balogh, 81.). Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Bitó M. (26.), Szántó (40.), ill. Albert (14.), Amariutei (31., 43.), Ábrahám-Fúrús (48.), Rádai (65.).
Jók: senki, ill. Rádai, Amariutei, Pócs, Kormányos, Ábrahám-Fúrús. 
Szádeczky Zalán: –  Az eredmény ellenére tudunk olyan dolgokat leszűrni a mérkőzésből amelyekből lehet építkezni a jövőben. A második félidei játékunk különösen tetszett, rúghattunk volna még egy-két gólt, amivel jobban megnehezíthettük volna az ellenfelünk dolgát. Gratulálok az SZVSE-nek!
Kelemen Balázs:Gratulálok a csapatnak! Egy jó ellenfél ellen sikerült megszerezni a győzelmet. Estig örülünk, utána már a következő hétre kell figyelnünk.

Makó–Kiskundorozsma 1–0 (0-0)
Makó, 250 néző. Vezette: Maurer János – jól (dr. Tapodi, Vereska).
Makó: Bohák N. – Molnár D., Kardos, Frank, Beke, László, Rakity, Czebe (Megyesi, 55.), Borbély (Petrovics, 66.), Pataki, Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Kiskundorozsma: Rozs – Varga Á., Kalapács, Veszelka, Hochheiser (Bodonji, 85.), Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bozsó, Kis. Edző: Ottlik Sándor.
Gólszerző: Megyesi (78.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Botlik Róbert:Küzdelmes mérkőzésen egy pontrúgás döntött. Ezt a győzelmet a sérültjeinknek, betegeinknek ajánljuk! 
Ottlik Sándor: A játék képe alapján győzelmet érdemeltünk volna, az ellenfél hősiesen védekezett, többször a gólvonalról mentett, uraltuk a játékot, de nem tudtunk gólt rúgni. Gratulálok a Makónak a győzelemhez!

FK 1899 Szeged-SZEOL–Szentesi Kinizsi 2–3 (0-2)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Paczér Balázs – jól (Gera, Halász).
FK Szeged: Kőrösi – Indre (Mucsi, 72.), Tóth G., Csuka (Dóra, 54.), Hegyesi B. (Fóris, 54.), Varga V. (Giba, a szünetben), Cs. Tóth (Frankó, 72.), Magyar, Heredea, Oláh, Tóth A. Játékos-edző: Dóra János.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Bartucz B. (Berkó, 72.), Dovics, Rostás, Illés (Bartucz P, 63), Sarusi, Locskai (Mihály, 30.), Péter (Bertók, 75.), Rácz D., Piti, Becsek (Pálinkás, 84.). Edző: Sallai Róbert.
Gólszerzők: Magyar (57.), Fóris (96.), ill. Becsek (36., 44., 67.).
Jók: Cs. Tóth, Magyar, ill. mindenki.
Dóra János: Nehéz helyzetben vagyunk, de… Gratulálok a Szentesnek, jó taktikával játszottak! 
Sallai Róbert:Nagyon sok energiát fektettünk ma a három pont begyűjtésébe. Fegyelmezetten, gólra törően játszottunk, külön öröm, hogy kicsit fejlődött a támadások befejezése. Köszönjük az FK-nak a küzdelmes, de sportszerű mérkőzést, sok sikert kívánunk nekik a jövőben!

DB Futball Bordány SK–M-Perfect Home-Algyő 0–2 (0-1)
Bordány, 250 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Juhász, Kiss M.).
Bordány: Grund (Meszes, 58.) – Arany, Mári (Heipl, 84.), Sárkány (Rádóczi, 28.), Kovács P., Visnyei, Pióker (Márton, 70.), Rácz M. (Faragó-Barát, a szünetben), Kis L., Táncos, Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Algyő: Heckó – Vastag, Kiss R., Bozóki (Bogdán, 75.), Horváth A. (Buchholcz, 78.), Kovács M., Dudás (Kardos, 58.), Deák, Csányi Á. (Daróczi, 83.), Pócs (Patai, 62.), Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerző: Selyem (8., 57.).
Jók: Márki, Visnyei, ill. Selyem, Kovács M., Csányi Á. 
Nagy Torma Ricsárd: Ma küzdöttünk, a megbeszéltek szerint játszottunk, de a jobb csapat nyert. Sok sikert az Algyőnek a felsőházban!
Fülöp Tibor: Helyenként szépen játszva, magbiztos győzelmet arattunk.

Hódmezővásárhelyi FC II.–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 1–2 (1-1)
Hódmezővásárhely, 70 néző. Vezette: Dobai János – gyengén (Kócsó, Tihanyi).
HFC II.: Jandó – Vass, Vastag, Orovecz, Rabecz, Pálinkás (Czékus, 61.), Bencze (Kónya, 65.), Buzás, Barna (Karácsonyi, 65.), Török L. (Telek, 79.), Tatár (Patkós, 65.). Edző: Vinnai István.
Mórahalom: Weszelovszky – Tajthy (Pető, a szünetben), Vajda, Róka, Rádóczi (Csizmadia, 36.), Ábrahám, Holcsik, Mészáros (Hatvani, 52.), Heidrich (Szalma, 52.), Dobroboky (Csehó, 78.), Bokányi. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Buzás (14.), ill. Szalma (58., 76., mindkettőt 11-esből).
Kiállítva: Orovecz (88.).
Jók: Vastag, Orovecz, ill. Holcsik, Róka, Bokányi, Ábrahám, Szalma. 
Vinnai István: – Ugyanazt a kettős mércét éreztem ma, mint amit az Európai Unióban alkalmaznak velünk szemben.  
Papp Endre: Helyzetek alapján maximálisan megérdemeltük a győzelmet. Bölcsebb maradok, ha többet nem mondok. 

A 19. forduló programja
Szombat, 14.30: Szentesi Kinizsi–M-Perfect Home-Algyő, Kiskundorozsma–Tiszasziget, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Makó. Vasárnap, 14.30: SZVSE-G-Falc Kft.–DB Futball Bordány SK, Ásotthalom–Balástya. 15 óra: FK 1899 Szeged-SZEOL–Hódmezővásárhelyi FC II.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában