Chema keretet hirdetett

2024.02.27. 14:21

Mikler Roland visszatér a válogatottba az olimpiai selejtezőn

Kihirdette keretét a márciusi olimpiai selejtezőre Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A listán ott van az Európa-bajnokságot kihagyó Mikler Roland is, de Szegedről meghívót kapott még Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán, valamint a tartalékok között ott van Nagy Martin.

Becsei Dávid

Mikler Roland rutinjára óriási szüksége lesz a magyar válogatottnak.

Fotó: Karnok Csaba

Március 14–17. között Tatabányán lép pályára olimpiai selejtezőn a magyar férfi kézilabda-válogatott. Chema Rodríguez csapatának a négy együttes közül az első két hely valamelyikén kell végezni, hogy ott lehessen a párizsi olimpián augusztusban. Ancsin Gáborék ellenfele Tatabányán sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália lesz.

A januári Európa-bajnokságon nem számíthatott a szövetségi kapitány Mikler Rolandra egészségügyi okok miatt, az olimpiai selejtezőre szóló játékoskeretben viszont már ott van a szegedi kapus. Mikler mellett ott van már Rodríguez Pedro is, aki a németországi Eb-t családi okok miatt hagyta ki. Nincs ott viszont Máthé Dominik, aki a kontinenstornán szenvedett súlyos térdsérülést.

– Mikler Roland tudására, tapasztalatára az előzetesen megbeszélteknek megfelelően az olimpiai selejtezőn természetesen számítunk, visszatér a csapatba. Rodriguez Pedro személyes okok miatt hagyta ki az Eb-t, most azonban csatlakozni tud hozzánk, ő jobbszélen, Máthé Dominik hiányában akár jobbátlövőben és nyitott védekezésben is hasznos tagja lehet a csapatnak. A felkészülést a selejtező előtti hétvégén kezdjük, sok időnk nem lesz, de ezzel nyilván az ellenfeleink is így vannak, a lehető legoptimálisabban kell majd kihasználnunk azt a néhány napot, hogy Tunézia, Norvégia és Portugália ellen is eredményesek tudjunk lenni – nyilatkozta a szövetség honlapján Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Karnok Csaba
A magyar válogatott keretét most is ők alkotják.
Fotó: Karnok Csaba

A magyar férfiválogatott kerete az olimpiai selejtezőre: 

Kapusok: Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged), Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Palasics Kristóf (Logrono La Rioja, spanyol)
Jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (FTC-Green Collect), Rodríguez Pedro (MOL Tatabánya KC)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya KC), Ilic Zoran (Hamburg, német)
Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Hanusz Egon (TvB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Krakovszki Bence (MOL Tatabánya KC)

Ahogyan minden torna előtt, az olimpiai selejtezőre is létezik egy bő, 35 fős keret. Ez azért fontos, mert a kvalifikációs tornára csak 18 fő nevezhető – közülük kerül ki minden mérkőzésre a pályára lép 16 játékos –, de a torna alatt a 18-as és 35-ös keret között ötször lehet cserélni.

A 35 fős keret további tagjai: 

Kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Székely Márton (MOL Tatabánya KC), Nagy Martin (OTP Bank-Pick Szeged)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (FTC-Green Collect), Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Széles Ákos (CSM Bucuresti, román)
Irányítók: Juhász Ádám (MOL Tatabánya KC), Lukács Péter (Elverum, norvég)
Beállók: Topic Petar (MOL Tatabánya KC), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE) 
Balátlövők: Nagy Bence (FTC-Green Collect), Győri Mátyás (MOL Tatabánya KC)
Balszélsők: Kovacsics Péter (FTC-Green Collect), Molnár Robin (HSA-NEKA)

A magyar férfi kézilabda-válogatott március 14-én, 21 órától Tunézia ellen kezd a tatabányai olimpiai selejtezőn. 16-án, szombaton 19.30-tól Norvégia ellen folytatja, majd 17-én vasárnap 21 órától Portugália ellen zár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában