Vasárnap 17 órától a Szent Gellért Fórumban a Szeged-Csanád GA a BVSC-t fogadja

2024.02.24. 07:04

Most kell a felelősség és a kitartás

Izgalmas feladat vár a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatára a bajnokság 22. fordulójában: vasárnap 17 órától a BVSC érkezik a Szent Gellért Fórumba.

Mádi József

Zuigéber Ákos (balról) még adós a gólokkal.

Fotó: Gémes Sándor

Hogy miért lesz izgalmas ez a feladat? Mert olyan ellenfél következik, amelynek minden pont rendkívül fontos.

A BVSC élet-halál harcot vív a kiesés elkerülése érdekében, ehhez pedig szépen gyűjtögeti a pontokat. Az idei három fordulóban otthon legyőzte a Győrt 1–0-ra és a Budafokot 2–1-re, miközben Soroksáron kikapott 2–1-re. Látható, hogy a fővárosi alakulat minden idei mérkőzésén szerzett gólt, ráadásul egy komoly skalpot már begyűjtött a feljutásról álmodó győriek ellen.

A BVSC hat megszerzett pontjával szemben a Szegednek két pont jött össze tavasszal, de ennél nagyobb baj, hogy még nem talált be bajnoki mérkőzésen 2024-ben...

Hogy ez megváltozzon, az elmúlt héten is sokat tett a csapat és a szakmai stáb, ám minden majd a pályán dől el vasárnap 17 órától.

– Minden meccs egy új kihívás mindannyiunknak. Nagy reménnyel és hittel vágunk neki a következő összecsapásnak. Sok múlik a megfelelő hozzáálláson: a győzelem iránti vágynak erősebbnek kell lennie, mint a vereségtől való félelemnek. Fontos, hogy élvezzük a játékot. Töretlenül hiszek a játékosokban, ők érték el, hogy tisztelnek bennünket az ellenfelek, nem ajándékba kaptuk a helyezésünket. Nagy felelősséggel tartozunk szurkolóink felé. Könnyű támogatni bennünket, amikor minden szép, de az igazi drukkerek a nehezebb időkben is kitartanak mellettünk. Szeretnénk boldoggá tenni őket – mondta a mérkőzés előtti nyilatkozatában Alekszandar Sztevanovics, a szegedi vezetőedzője.  

Ami biztos, a vendégek egyik legjobbja, az NB I.-ben több mint 200 mérkőzésen szerepet kapva (Újpest, Fehérvár, Honvéd) rengeteg tapasztalattal gazdagodott középpályás, a 37 éves Mitrovics Nikola nem játszhat, hiszen legutóbb a Budafok ellen megkapta az ötödik sárga lapját. A BVSC keretében ennek ellenére is akadnak rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok, ilyen például Bacsa Patrik (korábban Diósgyőr, Győr, Újpest), Poór Patrik (MTK, Debrecen), Hidi Patrik (Vasas, Honvéd), a korábbi válogatott Vinicius Paolo (Fehérvár) vagy Deutsch Bence (MTK). 

A két csapat nyári mérkőzésén Borvető Áron találatával a szegediek győztek 1–0-ra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában