Helyi sport

2024.02.18. 11:15

Nem sikerült a kvótaszerzés az Ugrai Pannával felálló váltónak

A vizes világbajnokság zárónapján a Hód Úszó SE sportolója volt érdekelt.

Delmagyar.hu

Ugrai Pannáék (jobbra) váltójának nem sikerült az olimpiai kvalifikáció.

Fotó: Kovács Tamás

Bár eredetileg két számban versenyzett volna a dohai világbajnokságon, végül a 4x200 méteres gyorsváltóban nem kapott helyet Ugrai Panna. A Hód Úszó SE úszója így a világbajnokság zárónapján, a 4x100 méteres női vegyesváltó tagjaként ugorhatott medencébe.

Az előfutam során Ugrai Panna volt a magyar csapat harmadik embere, (Komoróczy Lora nyitott, Békési Eszter volt a második, míg Senánszky Petra a negyedik ember) és a magyar egység 4:05.25-ös időt ért el, amivel összesítésben a 13. helyen zárt, ezzel pedig nem jutott be az esti döntőbe. Egyúttal ez az eredmény azt is jelenti, hogy nem sikerült ebben a számban kiharcolni a párizsi olimpiai részvételt.

Ami a zárónap további magyar eredményeit illeti, Holló Balázs és Kapás Boglárka is bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen, míg a 4x100 méteres férfi vegyesváltó sintén 13. lett, így ebben a számban sem lesz ott a váltó az olimpián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában