A női NB I.-ben 0:1-ről fordított hazai pályán a Vidux

2024.02.12. 08:21

Parádés győzelem az MTK ellen

A női NB I. alapszakaszának 15. fordulójában a Vidux-Szegedi RSE csapata hazai pályán fogadta az MTK Budapest együttesét, a meccset a Szeged nyerte 3:1-re.

Jogos a szegedi öröm, hiszen 3:1-re legyőzték az MTK-t.

Fotó: Kocsis Alíz - archív

Az első szettben a két csapat felváltva szerezte a pontokat, majd 6:6-nál a vendégek elkezdtek egyre nagyobb előnyt szerezni – adta hírül a csapat hivatalos médiafelülete. A szegediek nem tudtak annyi pontot nyerni, hogy behozzák a lemaradást, ennek ellenére nem könnyítették meg az ellenfél dolgát. Magabiztosan szerezték a pontokat, de sajnos így is az ellenfél nyerte a szettet 25:19-re.

A második szettet a Vidux 3:0-s vezetéssel indította, majd amikor az ellenfél elkezdte volna lefaragni a hátrányát, a szegediek 6:2-es elléptek. Az előnyüket 11:11-ig tartották, majd a vendégek vették át a vezetést – szerencsére nem sokáig. A szegediek ismét előnyt szerzett (17:12), az ellenfél a szett további részében hiába próbált felzárkózni, a szegediek nem hagyták, és 25:19-re nyerték a második játékrészt, így egyenlítettek.

A harmadik szett ismét szegedi vezetéssel indult, sőt a játékrészben volt kilenc pontos előnyük (15:6). A budapestiek az előző szetthez hasonlóan ismét megpróbáltak felzárkózni, de a Szeged nem adott rá esélyt nekik. Folyamatos, magabiztos vezetés mellett 25:20-ra nyerte a hazai csapat a harmadik szettet.

A negyedik játékrész hasonló forgatókönyvet hozott, mint az utóbbi kettő: hazai vezetés után váltakozó pontszerzésekkel több egymást követő egyenlő állás alakult ki. A szegediek viszont a meccs alatt folyamatosan mutatkozó harciasságuknak köszönhetően átvették a vezetést. Az ellenfél ledolgozta a lemaradást, 22:20-ra, majd 23:21-re is vezetett, de a szegediek kiegyenlítettek, 23:23. A bravúros végjátékban a Vidux-Szegedi RSE női csapata megnyerte a szettet 25:23-ra, így a mérkőzés végeredménye 3:1 lett.

– Nagyon nehéz héten vagyunk túl, mert korábban a center játékosunk megsérült, és ez nagyon megviselte a csapatot. Látszódott egész héten, hogy nem találjuk a helyünket, próbálunk mindent megtenni az edzésen, de valahogy nem jön ki a lépés. És igazából a meccset megelőző utolsó két napon elég erős intenzitású edzések voltak, nagy nyomást gyakoroltam a lányokra, amit most utólag egyáltalán nem bánok, mert ha nem így edzünk a végén, akkor lehet, nem jön ki ez a lépés. 

Mert így ugyan erős nyomást gyakorolt ránk az MTK, ám mi fel tudtunk állni, meg tudtuk csinálni. 

Ez rendkívül fontos, és nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ezt így „férfiasan” kezelték, mert egyes pillanatokban olyan döntéseket hoztak, amelyhez nagyon erősek és nagyon bátornak kell lenni, hogy ezt meg tudják csinálni. És az, hogy a negyedik szettben hátrányból nyertes csapat lettünk, szintén hatalmas dolog. Nagyon örülök, nekünk ez a három pont aranyat ér, így négy ponttal az MTK előtt vagyunk, ezzel pedig megkönnyítjük a jövőbeli dolgunkat. Hatalmas gratuláció, nagyot játszottak a lányaim, büszke vagyok rájuk, igazi csapatmunka volt – mondta a szegediek vezetőedzője, Milodanovics Andrea.

Vidux-Szegedi RSE–MTK Budapest 3:1 (–19, 19, 20, 23)
Női röplabda NB I., alapszakasz, 15. forduló. Szeged, József Attila Általános Iskola, 60 néző. Vezette: Takács, Ladányi.
Vidux-Szegedi RSE: Kádár, Munsterman, Hűse, Bálint, Kovács-Fiskus, Horváth. Csere: Nagy-Hegyesi (libero), Kujundzic (libero), Fürdök. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.
MTK Budapest: Kollár, Jakab, Kardos, Mahler, Briga, Vámos. Csere: Divényi (libero), Vigh, Réthelyi, Ajtony. Vezetőedző: Bene Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában