Parádés gól is született

2024.03.17. 18:34

A szegedi jégkorongcsapat a címvédő ellen utolsó másodperces góllal jutott elődöntőbe – VIDEÓ

Nem mindennapi meccs végén jutott elődöntőbe az Andersen Ligában a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapata a címvédő MAC Ikonok ellen.

Becsei Dávid

Morvay Bálint egy gólt lőtt a címvédő ellen.

Fotó: Török János – archív

5–5-nél Biakin száguldott végig a pályán, az első lövését védte a vendégek kapusa, az ismétlést viszont már nem tudta. A zsűri és a játékvezetők egyeztettek, majd mindenki úgy látta, hogy időn belül született a szegedi gól, 6–5, így az egyik fél második győzelméig tartó párharcot 2:0-ra megnyerték a hazaiak. A négy között a Győri ETO-val találkoznak.

Felejthetetlen mérkőzést játszottak a szegediek az Ikonokkal, hiszen kétszer is kétgólos hátrányból álltak fel, majd végül nyertek és továbbjutottak. Artem Biakin parádésan játszott a harmadik negyedben. Az orosz légiós négy gólt lőtt, köztük egy szépségdíjasat – a bot tollát szinte tálcaként használva juttatta a kapuba a korongot– és egy továbbjutást érőt.

– A párharc előtt azt mondtam, negyven százalék az esélyünk a sikerre, hatalmas dolog, hogy így is elértük a továbbjutást. Ilyen a hoki: a fantasztikus küzdeni tudásunk és a szívünk jelentette a különbséget, meg persze szerencsénk is volt. Egy ideje benne vagyok a jégkorongban, ilyen végjátékot nagyon ritkán látni! – nyilatkozta a mérkőzést követően a klubhonlapon Pék György, a Goodwill Pharma Szeged vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában