Stepancic még biztosan nem játszik

2024.03.02. 07:30

BL-ritmusban utazik Balatonfüredre a Pick Szeged

Mielőtt kedden elutazik Párizsba a szezon utolsó Bajnokok Ligája csoportmeccsére az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, ma Balatonfüreden van jelenése az NB I. 18. fordulójában.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence (balról) és Sebastian Frimmel.

Fotó: Karnok Csaba

– A Fürednek minden évben jó csapata van. Ugyanúgy készültünk ellenük, mint egy Bajnokok Ligája-meccsre. Videóztunk, edzettünk. Kemény csatára számítok, de szeretnénk egy sima mérkőzést játszani ellenük – nyilatkozta a szegediek közösségi oldalán a csapatkapitánya Bánhidi Bence.

A 29 éves világklasszis beálló 2016-ban éppen Balatonfüredről igazolt Szegedre. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, nagyon sokat köszönhet a Balaton-parti klubnak, ott fejlődött ahhoz a legtöbbet, hogy később Szegedre igazolhasson.

Folytatódik a sorminta, vagyis két BL-meccs közé ismét bajnoki ékelődik. Ezúttal Balatonfüredre utazik a Szeged, ahol ma 18 órától lép pályára. A hazaiak a hetedik helyen állnak a tabellán tizenhat ponttal, egy, illetve két egységgel megelőzve a Dabast és a Gyöngyöst. Az ötödik fordulóban a Szeged 36–23-ra legyőzte a Füredet a Pick Arénában.

Ami pedig a friss eredményeket illeti, a Füred az elmúlt hétvégén 27–21-es vereséget szenvedett a bajnokságban, előtte viszont a NEKA-t otthon 28–24-re legyőzte, de nyert Dabason is 22–21-re.

György László, a Balatonfüred vezetőedzője úgy fogalmazott a csapat honlapján, helyzetkihasználásban mindenképpen javulniuk kell a budakalászi találkozóhoz képest, jobban kell teljesíteniük a kapusokkal szemben.

– Annak a 16 embernek, aki a keretben lesz, tudása legjavát kell nyújtania ahhoz, hogy a mérkőzés az álmaink szerint alakuljon, a Szegednek pedig a tudása alatt kéne teljesítenie. Fontos, hogy a saját dolgainkra koncentráljunk, több gólt kell szereznünk gyors indításokból, lerohanásokból – nyilatkozta a szakember.

Mindkét oldalon lesz hiányzó. A hazaiaknál Milos Gosztovics még egy jó ideig biztosan nem lesz bevethető, abban viszont már bíznak, hogy a Szegedet is megjárt balszélsőre, a magyar válogatott Bóka Bendegúzra már számíthatnak korábbi csapata ellen. A Picknél egyedül Stepancic a biztos kimaradó, ő betegséggel küzdött a hét folyamán, a THW Kiel elleni BL-meccset is kihagyta.

A Balatonfüredi KSE–OTP Bank-Pick Szeged mérkőzést az M4 Sport televízió YouTube-csatornáján élőben lehet majd nézni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában