Vízilabda-dömping szerdán este

2024.03.11. 16:32

Dupla meccset rendeznek a Tiszavirág Sportuszodában

Előrehozott mérkőzéssel folytatja felsőházas szereplését a férfi vízilabda OB I.-ben a Zue.hu Szegedi VE. Kiss Csaba vezetőedző együttese szerdán 18 órától a nemzetközi porondon és itthon is vitézkedő BVSC-t látja vendégül a Tiszavirág Sportuszodában.

Becsei Dávid

Sánta Dániel (fehér 2-es sapkában) brusztos bajnokira számít a BVSC ellen.

Fotó: Karnok Csaba

A 2023–2024-es idény egyik üde színfoltja a magyar férfi vízilabda OB I.-ben a BVSC. Az alapszakaszt a második helyen zárták, első felsőházas meccsükön pedig a Kaposvárt 20–10-re kiütötték. Az elmúlt hétvégén pedig az Eurokupában is győztek 13–11-re a szerb Crvena zvezda – a csapat játékosa a korábbi szegedi Lukas Seman, illetve az exszentesi Ivan Basara – ellen, így kétgólos előnnyel utazhatnak majd a belgrádi visszavágóra. Emiatt játsszák hamarabb a szegedi találkozót.

– Valóban remek csapatot rakott össze a BVSC-nél Kemény Kristóf vezetőedző. Nagyon jó támadóbb szellemiségű együttes, ebből kifolyólag minden ellenfelüknek rengeteg gólt dobnak. Nekünk viszont magunkkal kell foglalkozni, akárcsak a Fradi ellen. Arra kell törekedni, hogy minél kevesebb gólt és könnyű gólt kapjunk, ne engedjük őket lefordulni és centerezni, mi viszont ezt minél jobban végrehajtsuk a másik kapu előtt – magyarázta lapunknak Sánta Dániel, a Szegedi VE csapatkapitány centere.

A 20 éves Tátrai Dávid személyében új csillag született a magyar vízilabdázás egén. A bajnoki góllövőlistán csak Vigvári Vince (49 és 36 gól) előzi meg, a januári Európa-bajnoki negyedik helyből pedig akkora részt vállalt, hogy a februári világbajnokságra is bizalmat szavazott neki Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A bajnoki erőviszonyokról Sánta úgy vélekedett, a Kaposvárt mindenképpen szeretnék legyőzni. A Honvéd, BVSC, Szolnok trió ellen pedig nyílhat esély a bravúros pontszerzésre vagy akár a győzelemre, ehhez viszont több mindennek kell majd klappolni.

Hétközi forduló a női OB I.-ben

Az eredeti versenykiírás szerint szerdára betervezett harmadik fordulóval folytatódik a női vízilabda-bajnokság. Friss élményekből táplálkozhat a Zue.hu Szegedi VE és a Valdor Szentes is, mivel az előző, tizenkettedik körben is a Tatabánya, illetve az UVSE volt az ellenfél. Tatabányán 8–4-es vereséget szenvedett a Szeged szombaton, így van miért visszavágni szerdán 20 órától a Tiszavirág Sportuszodában. Fejlődni leginkább támadásban kell Szabó Tamás vezetőedző tanítványainak. Az újpestiek 26–7-re nyertek múlt kedden Szentesen, azóta már túl vannak egy Bajnokok Ligája-találkozón is, a spanyol Mediterrani otthonában 18–12-re győztek szombaton este. Szerdán 18.45-től pedig már a Kurca-partiakat látják vendégül bajnokin a Hajós Alfréd Sportuszodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában