Sovány Dorina remekül futballozott

2024.03.10. 21:16

Hat szegedi gól és három pont a női labdarúgó NB I.-ben

Gólparádét rendezett a sereghajtó Fehérvár FC ellen a KÉSZ-St. Mihály-Szeged NB I.-es női labdarúgócsapata. A szegediek ezúttal Hódmezővásárhelyen fogadták a Fejér vármegyeieket, ahol 3–0-s első félidő után 6–0-ra nyertek Papp Szidóniáék az újonc ellen.

Becsei Dávid

Hamar vezetést szerzett a St. Mihály, miután Soványt vágták fel a tizenhatoson belül egy labdaszerzés után. A megítélt büntetőt, Papp Sz. váltotta gólra. Ezt követően enyhe fehérvári fölény mutatkozott, de a veszélyesebb helyzeteket így is a hazaiak alakították ki.

Egy kapushibából született meg a második szegedi találat. A 21. percben Milana Knezevics bal oldali beadását a vendégek hálóőre beejtette a kapuba, 2–0. 

A 34. minutumban jött az újabb szegedi gól egy szép támadás végén. Sovány Dorina megküzdött a labdáért, majd kiugrotta Trbojevicset, aki higgadtan lőtt a kapu közepébe, 3–0.

A második játékrész első negyedórája kiélezett játékot hozott. A szünetben kényszerű okokból cserélniük kellett a hazaiaknak, Ónodi Vanessza ugyanis megsérült, Balázs Bettina érkezett a helyére. A félidő derekán Trbojevics kiugratását követően Knezevics iramodott meg villámgyorsan a labdával, nem hibázott, 4–0.

A 74. minutumban Sovány újabb gólpasszát az újonc Horváth Lara váltotta gólra, 5–0. A rendes játékidő letelte előtt a mezőny legjobbjának számító Sovány Dorina állította be a 6–0-s végeredményt. A félpályánál labdát szerzett, végigvitte, majd a hazaiak kapusa mellett betalált.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged–Fehérvár FC 6–0 (3–0)
Női labdarúgó NB I., 14. forduló. Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: Kalydy Dionízia Imola (Szabó L., Juhász D.).
St. Mihály: Krsztovics – Koszo, Papp Sz.. (Horváth L., 68.), Nagy L. (Farkas N., 68.), Sajti, Sovány, Knezevics (Balázs E., 78.), Malesevics, Ónodi (Balázs B., a szünetben), Trbojevics (Jovanovics, 78.), Németh Zs. Edző: Vajda Fangyó.
Fehérvár: Terestyényi – Ramor, Zuggó (Balla, 81.), Szabó E. (Czvetnics, 81.), Szabó B., Jánosi, Földvári, Jánoska (Mihály D., 68.), Bors (Szombati, 68.), Romanoczki, Simon F. Edző: Andorka Péter.
Gólszerzők: Papp Sz. (3. – 11-esből), Knezevics (21., 63.), Trbojevics (34.), Horváth L. (74.), Sovány (88.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában