Helyi sport

2024.03.31. 18:59

Idegenbeli sikerével beérte a dobogós riválisát a HFC

Az első félidőben akár nagyobb arányban is vezethetett volna a Hódmezővásárhelyi FC a Pénzügyőr otthonában a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában, Antal Krisztián csapata minimális különbségű sikerével begyűjtötte a három pontot, és pontszámban beérte a harmadik Körösladányt.

Vajgely Pál

Vásárhelyi öröm a fővárosban: legyőzte a Pénzügyőrt a csapat.

Fotó: HFC

Annak tudatában léphetett pályára a Pénzügyőr otthonában a forduló előtt negyedik helyen álló Hódmezővásárhelyi FC, hogy a harmadik Körösladány délelőtt kikapott a Kecskemét II. otthonában.

Vásárhelyi szempontból kiválóan kezdődött a mérkőzés, hiszen a nyolcadik percben egy szép, egyérintős játék végén a második hullámban érkező Hegedűs Martin a kapuba passzolta a középre tett labdát, ezzel megszerezve a vezetést a HFC-nek, 0–1.

Nem sokkal később akár a második vásárhelyi gól is megszülethetett volna, mert két támadó vezette a labdát a kapusra, de Pleszkán csele nem sikerült, maradt a 0-1. Zámbori beadásánál ismét a Vásárhely rutinos támadója veszélyeztett, de fejesét Steer bravúrral védte.

A folytatásban már nem volt ennyire aktív támadásban a HFC, a hazaiak főleg a rögzített játékszituációkra alapoztak.

A második félidőben már inkább a Pénzügyőr volt kapura veszélyesebb, de a pontrúgásoknál rendre stabil maradt a HFC védelme. A hajrában a hazaiak már többet kockáztattak, így egy-két veszélyes kontrát is tudott vezetni a Vásárhely, de ezeket nem sikerült befejezni – Hegedűs korai gólja azonban így is három pontot jelentett.

Mindez azt jelenti, hogy a Hódmezővásárhelyi FC pontszámban beérte a tabella harmadik helyén álló Körösladányt, ám jelenleg kevesebb győzelme miatt maradt a negyedik helyen a kék-sárga együttes.

Antal Krisztián: Újabb fontos három pontot szereztünk idegenben. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a szünet után kicsit beszorultunk, de a játékosok betartották a megbeszélteket, és koncentráltak voltak a meccs végéig. 

Pénzügyőr–Hódmezővásárhelyi FC 0–1 (0-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 22. forduló. Budapest, NAV Pasaréti úti sporttelep, 150 néző. Vezette: Kreitl Tamás (ifj. Imrő, Frank).
Pénzügyőr: Steer – Balázs (Kiss D., 72.), Tóth K., Farkas B. (Rácz M., 81.), Gajda (Tóth D., a szünetben), Bene, Karacs, Stoiacovici (Bartos, 68.), Simon K., Megyeri (Zöld, 81.), Labát. Edző: Seres Zsolt.
HFC: Deczki – Gréczi (Orosz, 82.), Török, Borbás (Mahler, 64.), Sipos, Pleszkán (Kónya, 90.), Dóra, Guth, Zana, Zámbori, Hegedűs (Rabecz V., 64.). Edző: Antal Krisztián.
Gólszerző: Hegedűs (8.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában