Egy pont a dobogós ellen

2024.03.03. 18:52

Ikszelt a HFC, mentő vitte el a megsérült játékosát – GALÉRIA

Döntetlennel indította a tavaszi idényt hazai pályán a Hódmezővásárhelyi FC. A labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 18. fordulójában az 1–1-nek köszönhetően a Körösladány egy ponttal távozhatott, így továbbra is hatpontos az előnyük a vendégeknek a hazaiakkal szemben a harmadik helyen.

Becsei Dávid

Mindkét csapatnak be kellett érni egy ponttal a tavaszi nyitányon.

Fotó: Gémes Sándor

A vendégek góljáig dominánsan és dinamikusan futballoztak a hazaiak, de a sikeres befejezés minden vásárhelyi támadás végén elmaradt. A 24. percben a vendégek először jutottak el a hazai kapuig. Szöglet után Malkócs megelőzte Rabecz Valtert és gólt fejelt, 0–1. Sokk volt a javából, ugyanis Hunya mindeközben megsérült, nem tudott lábra állni, mentő szállította kórházba. Pontos diagnózist nem tudtak megállapítani nála, valószínűleg a vádlija vagy az Achilles-ina sérülhetett meg.

A 44. percben vásárhelyi kapus még büntetőt hárított, majd három a kettő ellen rossz megoldás miatt nem jutott lövésig a HFC.

 

Sérülése után Hunya Krisztián nem tudta egyedül elhagyni a játékteret.
Fotó: Gémes Sándor

A második félidőben teljesen visszahúzódott a Körösladány, amely “nem akart futballozni”. Többször jól járatták a labdát a hazaiak, a 70. percben pedig Gréczi egyenlített tizenegyesből, miután egy hazai lövésbe kézzel ért bele a vendégek egyik védője. Keményen és masszívan védekeztek, kontrákkal próbálkoztak a vendégek, újabb gól viszont már nem született.

Antal Krisztián: – Próbáltuk a saját játékunkat játszani, ennek köszönhetően az első félidő elején meg is voltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de nem éltünk velük. Készültünk arra, hogy a Körösladány erős pontrúgásokból, mégis ilyen szituációból találtak be. A jövőben jobban kell kontrollálnunk a rossz periódusokat meccseken belül. Sajnáljuk, hogy nem sikerült győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat. Hunya Krisztiánnak jobbulást kívánunk!

Hódmezővásárhelyi FC–Körösladány 1–1 (0–1)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 18. forduló. Hódmezővásárhely, 500 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Juhász, Harsányi).
HFC: Deczki – Gréczi, Borbás M. (Mahler, a szünetben), Sipos G. (Török, a szünetben), Dóra D., Hunya (Molnár B., 28.), Guth, Zana, Tóth P. (Pleszkán, 66.), Zámbori, Rabecz V. (Orosz, 66.). Edző: Antal Krisztián.
Körösladány: Kertész – Wéber, Bakk, Farkas J. (Ruzsa), Geiger, Zelenyánszki, Czirok, Raducu, Sztankó (Rajsli), Talpalló, Malkócs. Edző: Ekker Attila.
Gólszerzők: Gréczi (70. – 11-esből), ill. Malkócs (24.).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában