Helyi sport

2024.03.07. 20:28

Ismét magyar rangadó a férfi kézi-BL-ben

Miután kikapott Párizsban a Szeged, eldőlt, hogy a hatodik helyen jut tovább a Bajnokok Ligájából. Az egyenes kieséses szakaszban a B csoport harmadik helyezettjével, a Telekom Veszprémmel játszik a Pick, miután a címvédő Magdeburg 30–28-ra győzött Veszprémben.

Becsei Dávid

Bánhidiék ismét a Veszprém ellen készülhetnek.

Fotó: Karnok Csaba

A play off mérkőzéseket március utolsó és április első hetében játsszák majd, az OTP Bank-Pick Szeged a Pick Arénában kezdi a párharcot, a visszavágót rendezik majd Veszprémben. A továbbjutó a negyeddöntőben a B csoport győztesével, valószínűleg a katalán Barcelonával játszik majd.

Negyedórán át úgy kézilabdázott a Pick Szeged Párizsban, ahogy legideálisabban eltervezte. Kárpáti Krisztián tanítványai már 8–4-re és 13–9-re is vezettek, ezt követően viszont támadásban a tanácstalanság lett úrrá a szegedieken. A második játékrész derekára nyolcgólosra hízott a különbség, amit már csak kozmetikázni tudott a hajrában Nagy Martin, Garciandía és Martins vezérletével a Tisza-parti alakulat.

– Jól kezdtük a mérkőzést, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Felvállaltuk, hogy egy jó tempójú, sok lerohanásra alapuló játékot játszunk, de ebbe sajnos belefáradtunk az első félidő végére. A második játékrész elején beragadtunk, a kialakult különbséget pedig már nem tudtuk ledolgozni az utolsó tíz percben, amikor ismét elkaptuk a fonalat. Jobban játszott ma nálunk a PSG, főleg támadásban voltak nagyon kreatívak, megérdemelten nyerték meg a meccset – nyilatkozta rögtön a lefújást követően Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője.

Most nagyjából két hét szünet jön a sportág klub szegmensében, ugyanis a március 16-i hétvégén rendezik az olimpiai selejtezőket. Az ötkarikás kvótáért a magyar válogatott Tatabányán száll majd harcba, először jövő csütörtökön Tunézia ellen. Szombaton jönnek majd a norvégok, majd valószínűleg a mindent eldöntő találkozón vasárnap 21 órától Portugália lesz Mikler Rolandék ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában