Férfi kézilabda NB I.

2024.03.23. 19:26

Kézilabda ünnep a Pick Arénában, a Csurgó csak ráijeszteni tudott a Szegedre – GALÉRIA

Amilyen jól kezdte a Csurgó a Pick Arénában, olyan rosszul folytatta. A vendégek már 9–6-ra is vezettek, majd az OTP Bank-Pick Szeged váltott védekezésben és lendületesebben támadt, aminek köszönhetően villámgyorsan épített fel nagyobb különbséget. A második félidő már örömjátékot hozott, végül 41–25-re nyert a Szeged.

Becsei Dávid

Bodó Richárd hat gólt lőtt a Csurgó ellen.

Fotó: Török János

Március huszonegyedike a Down-szindróma világnapja. Ennek alkalmából hívta meg a Tisza-parti klub a Down-alapítványt a Csurgó elleni meccsre. A Down-szindrómás fiatalok kísérték fel a felemás zokniban pályára lépő hazai játékosokat. Érzelmes pillanatok voltak, a gyermekek és felnőttek óriási boldogság közepette integettek az őket elkísérőknek és a szurkolóknak, majd a szünetben kapura dobhattak ajándékokért.

A mérkőzés viszont nem a szegedi vágyak szerint indult. Jól kezdett a Csurgó, a beálló Szeitl Erikkel nem bírtak a hazai védők, Imsgard védései elmaradtak, támadásban pedig több hiba is akadt. Luka Stepancic viszont lendületesen, átlövésgólokkal jelentkezett, de a 11. percben már így is 9–6-ra a Csurgó vezetett. Negyedóra játékot követően viszont teljesen megváltozott a játék képe. Bombac vezérletével nagyobb sebességre kapcsolt a Szeged, potyogtak a gólok. Bánhidi, Sostaric, Martins és Gaber távollétében is hétgólos előnyt épített fel pillanatok alatt háromgólos hátrányból a Pick.

Igazi szegedi örömjátékot hozott a második játékrész. A 35. percben 25–15-nél már rászámolhatott a vendégcsapatra a hazai közönség. Kárpáti Krisztián bátran, már a negyvenedik minutum környékén pályára küldte a fiatalokat, Tisza Levente a jobbszélen, Fekete Gellért pedig beállóban hálálta meg a bizalmat. Imsgard és Miklet mellett Nagy Martin is beállt, tizenhét perc alatt hét megfogott labdával 54 százalékos védési hatékonysággal zárta a bajnokit.

Jövő csütörtökön már a Telekom Veszprém érkezik Szegedre a Bajnokok Ligája playoff párharcának első mérkőzésén.

 

OTP Bank-Pick Szeged–Csurgói KK 41–25 (22–15)
Férfi kézilabda NB I., 19. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2019 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – Szilágyi 6/1, STEPANCIC 7, Mackovsek 2, Kalaras 2, Frimmel 1, BOMBAC 5. Csere: Mikler, NAGY M. (kapusok), Molina 2, Tisza, Garciandía 3, Szita 3, BODÓ 6, Jelinic 3/1, Fekete G. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Csurgó: Holló – Gebhardt 1, Mazurek 2, Krszmancsics 7/4, SZEITL E. 3, Herceg 2, Bazsó 1. Csere: Füstös (kapus), Vasvári, PAPP T. 4, Zagar 2, Tóth P., Gábor M. 2, Zobec 1. Vezetőedző: Baranyai Norbert.
Hétméteres: 2/2, ill.4/4.
Kiállítás: 10, ill. 2 perc.

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Sokkal szorosabb mérkőzésre készültünk, amit a meccs eleje igazolt is. Meghatározó játékosaink nem léptek ma pályára, de felébredtünk, védekezésben agresszivitást és formációt is váltottunk. Labdákat szereztünk, felőröltük a Csurgót. A második félidőre egy igazi kézilabda ünnepet varázsoltunk a pályára, remélem, hogy minden kilátogató szurkolónk jól szórakozott. Kemény meccset játszottunk a PLER-rel, a Csurgó ellen sem számítottunk könnyű bajnokira, de ritkán mondom ezt, de nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével.

Nagy Martin, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Nagyon jól éreztem magam a pályán. Rögtön bravúrral szálltam be, ami hatalmas erőt adott a folytatáshoz, örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a győzelmünkhöz.

Baranyai Norbert, a Csurgói KK vezetőedzője: – Egy jó mérkőzés reményében érkeztünk Szegedre. Az első negyedórában ötletes volt a támadójátékunk és jól rendeződtünk vissza, majd jött egy törés a játékunkban. Sajnos nem tudtuk megállítani a szegediek átlövőit, ami nagyon bánt. Próbáltam felzárni a társaságot, de úgy éreztem, túlságosan tisztelik az ellenfelet és elmaradtak a megállító faultjaink. Összességében még ekkora különbséggel is megérdemelt hazai győzelem született.

Papp Tamás, a Csurgói KK játékosa: – Sejtettük, hogy lesznek hiányzói a Szegednek, ezt próbáltuk meg kihasználni. Ez tizenöt percig sikerült, majd rossz megoldásainknak is köszönhetően fordított a Szeged. A második félidőben szerettünk volna közelebb kerülni hozzájuk, de sajnos nem sikerült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában