Szombaton jön a folytatás

2024.03.15. 11:55

Magabiztosan indították az olimpiai selejtezőt – VIDEÓ

A magyar válogatott tervei szerint alakult a tatabányai nyitány. Az olimpiai selejtező első mérkőzését végig vezetve, magabiztos játékkal 33–24-re nyerte meg Magyarország Tunézia ellen. Az első napon a szegedi játékosok nemzeti csapatai közül Spanyolország, Szlovénia és Horvátország is nyert, Portugália és Ausztria viszont vereséget szenvedett.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence három gólt lőtt Tunézia ellen.

Fotó: Karnok Csaba/archív

– Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben sikerült eldönteni a két pont sorsát. A második játékrészben így könnyebb dolgunk volt, de akkor is oda kell figyelnünk – nyilatkozta Bánhidi Bence, aki három gólt lőtt Tunézia ellen. A mérkőzés legjobb játékosának a négygólos Bodó Richárdot választották meg. Szita Zoltán egy gólt jegyzett.

A magyar válogatott beálló hozzátette, könnyebben ment most a játék, mint a januári Európa-bajnokság kezdetén, ugyanis most a klubéletből, néhány nap felkészülés után folytatták, mindenki ritmusban van.

A 3. csoport második találkozóján Norvégia 32–29-re győzte le Portugáliát Tatabányán. A szegedi Martins nem talált be, egy kétperces kiállítást viszont begyűjtött. A norvégok legeredményesebbje Sagosen és Lyse voltak hat-hat találattal, míg a korábbi szegedi balszélső, Alexander Blonz öt gólt lőtt, míg Kent Robin Tönnesen nem került keretbe.

Az 1. csoportban Spanyolország 39–27-re kiütötte Bahreint, Imanol Garciandía ebből három góllal vette ki a részét. A meccset egyébként magyar játékvezető páros vezette, Bíró Ádám és a szegedi Kiss Olivér. A négyes másik mérkőzésén Szlovénia a jobbszélső DomenNovak utolsó másodperces találatával győzte le 27–26-ra Brazíliát. A Szeged három szlovénje közül Mackovsek négyszer, Bombac háromszor volt eredményes, Gaber nem talált be.

A 2. csoportban Ausztria harminc perc játék után még eggyel vezetett Horvátország ellen, végül 35–29-re kikapott. A horvátoknál a szegedi Sostaric öt, Jelinic kettő gólt szerzett, míg az osztrákoknál Frimmel három alkalommal örülhetett. Németország Algériát 41–29-re múlta felül.

A magyar válogatott legközelebb Norvégiával játszik Tatabányán, szombaton 19.30-tól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában