Férfi vízilabda OB I.

2024.03.03. 06:00

Megszorongatta a Szeged a címvédő Ferencvárost – GALÉRIA

Remek meccset játszott a Szeged a Ferencvárossal a Tiszavirágban a férfi vízilabda OB I. felsőházi rájátszásának első fordulójában. A zöld-fehérek 11–8-ra nyertek, a különbséget Jansik Szilárd gólerős játéka jelentette.

Becsei Dávid

Nagy Márton három gólt lőtt a Ferencváros ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Senki sem gondolta, hogy a világklasszisokkal felálló címvédőt akár huzamosabb ideig is megszorongathatja a Szeged. Sántáék megcáfolták ezeket a hangokat, mivel a harmadik negyedtől eltekintve teljesen méltó ellenfelük voltak a Ferencvárosnak.

Sánta góljával a Szeged szerzett vezetést az első negyedben, miközben a Fradi is csak egyszer tudott betalálni. 3–3-ig egy gól itt, egy gól ott volt a forgatókönyv, majd egy 6–0-s rohammal megszilárdította előnyét az FTC. Az utolsó negyed 3–9-ről indult, újabb fővárosi találattal. Ezt követően viszont ismét szépen vízilabdázott a Szeged, támadásban is összejöttek az eltervezettek, így három gólt lefaragtak a különbségből. 

A szegedi kapuban pályafutása első felnőtt OB I.-es meccsén ugrott medencébe Hídvégi Máté a negyedik negyedben.

Zue.hu Szegedi VE–Ferencváros 8–11 (1–1, 2–4, 0–4, 5–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., középszakasz, felsőház, 1. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Fodor, Varga M.
Szeged: Danka – Sánta 3, Bóbis 1, Nagy M. 3, Horváth Zs., Kürti 1, Sziládi. Csere: Hídvégi (kapus), Molnár H.,Tóth Gy., Klár, Horváth V., Kasza. Vezetőedző: Kiss Csaba.
FTC: Vogel So. – Mandics 1, Merkulov, Argiropulosz, Vigvári Ve. 1, Jansik Sz. 6, Molnár E. Csere: Szakonyi (kapus), Pohl, Fekete, Német T. 1, Varga Vi. 1, Szabó II. B. 1. Vezetőedző: Nyéki Balázs.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/2.
Ötméteresből: 3/2, ill. -
Kipontozódott: Horváth V., ill. Pohl, Szabó II. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában